Merkez Bankası'nın kararı sonrası ekonomistler ne söyledi?

Merkez Bankası'nın kararı sonrası ekonomistler ne söyledi?
TCMB Para Politikası Kurulu Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanarak, faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz kararını yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Peki, ekonomistler bu karara nasıl tepki verdi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı ve politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı. Bu karar, ekonomi çevrelerinde çeşitli değerlendirmelere yol açtı. Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, "Likidite düzenlemeleri gelebilir" dedi.

FAİZ KARARINA EKONOMİSTLER NE DEDİ?

Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın faiz oranını sabit tutma kararını değerlendirerek, "Merkez Bankası, enflasyon risklerine dikkat çekerek, gerektiğinde daha da sıkılaşma sinyali veriyor. Bu, doğru bir iletişim stratejisidir" dedi. Kara, ayrıca Merkez Bankası'nın bu duruşunun, son günlerde yüzde 47 seviyesinde gerçekleşen gecelik piyasa faizini, resmi faiz oranı olan yüzde 50'nin altına düşürmeme mesajı verdiğini belirtti. "Likidite düzenlemeleri gelebilir" diye ekledi.

Merkez Bankası'nın faiz oranını sabit tutma kararı, piyasa tarafından yakından takip edildi ve bu karar, enflasyonla mücadele ve piyasa istikrarını sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendirildi. Ekonomistlerin bu konudaki analizleri, Merkez Bankası'nın gelecekteki olası adımları hakkında önemli ipuçları sunuyor.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise faiz kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla belirtti:

"Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.