Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası toplam rezervleri 17 Mayıs ile biten haftada 4 milyar 723 milyon dolar arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 17 Mayıs ile biten haftaya ilişkin Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası'nın toplam rezervleri önemli bir artış gösterdi.

MERKEZ BANKASI'NIN TOPLAM REZERVLERİ, 139 MİLYAR 125 MİLYON DOLARA ULAŞTI

17 Mayıs haftasında Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, bir önceki haftaya kıyasla 4 milyar 723 milyon dolarlık bir artışla 139 milyar 125 milyon dolara ulaştı.

Bu artışın önemli bir bölümü brüt döviz rezervlerinden kaynaklandı. Brüt döviz rezervleri, 4 milyar 346 milyon dolarlık bir artışla 74 milyar 203 milyon dolardan 78 milyar 549 milyon dolara yükseldi.

Ayrıca, altın rezervleri de aynı dönemde artış gösterdi. 17 Mayıs haftasında altın rezervleri, 377 milyon dolarlık bir artışla 60 milyar 199 milyon dolardan 60 milyar 576 milyon dolara yükseldi.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin dış ticaret dengesi ve ekonomik göstergeleri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Merkez Bankası'nın rezervlerindeki bu artışın ekonomik istikrar ve güvenilirlik açısından olumlu bir sinyal olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.