Erdoğan: Hani dini siyasete alet etmeyecektiniz!

Erdoğan: Hani dini siyasete alet etmeyecektiniz!
Başbakan Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bir konuşma yaptı. CHP'nin Kur'an Kursu açılımına değinen Erdoğan, CHP'ye; "Hani CHP dini siyasete alet etmeyecekti?" diye sordu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin çarşaf ve Kur'an kursu açılımının samimi olmadığını belirterek, "Millet de ne yapıyor, bunları hakikaten çarşafa doluyor." dedi. 

Erdoğan, AK Parti il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok şeyin değiştiğini, bu değişime alışamayanların bulunduğunu belirterek, "Sıkıntıları bu. Ama halkım bunu görüyor. Öyle bir değişim ki bakıyorsunuz ki bazı liderler, bazı toplantılarda değişik yerlerde, değişik şekilde rozetler takıyorlar. Ama düne kadar eleştirel yaklaşmak değil hakaret ettikleri şekilde iyice çarşaflamaya başladılar. Öyle bir durumun içine geçtiler. Tabi insan samimi olmayınca çarşaflıyor ve millet de ne yapıyor bunları, hakikaten çarşafa doluyor." ifadesini kullandı.

CHP'nin çarşaf açılımının ardından her mahalleye bir Kuran kursu açma vaadini dini siyasete alet yapmak olarak değerlendiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Onunla da kalmıyor, daha başka şey yapıyorlar. Birisi çıkıyor 'Bu açılımı yapmayacağız da ne yapacağız?' diyor, öteki 'gericiliğin alametidir' diyor. Ya peki senin liderin gericilere niye gidiyor da rozet takıyor? Bunları anlamak mümkün değil. Niye? Çünkü hasbi değiller, bunlar hesabi. Tam böyle değişmez tabirlerden bir tanesidir. Bununla da kalmayıp, şimdi daha yeni şeyler çıkarmaya gayret ediyorlar. Mahalle evleri diyorlar. Biz bu işi çoktan geçtik beyler, çoktan geçtik. Şöyle bizim belediyelerimize gelir, bir semt konakları dersi alırsanız, bunun ne olduğunu daha iyi öğrenirsiniz. Biz semt konaklarını kurduk, orada bu dersleri kaç yıldır veriyoruz. Ak belediyecilik bu işi başardı. Orada bu derslerin hepsi veriliyor ama sizin verdiğiniz tarzda değil. Çünkü biz bu ülkede merkezi yönetim neleri yapar, yerel yönetim neleri yapar, neleri yapmalıdır, bunu da hukuk içinde çok iyi bilen bir iktidarız. Bizim böyle bir farkımız var. " 

Programları istikametinde yollarına hızla devam ettiklerini anlatan Erdoğan, "Bakıyorum bir program, bir plan, hiç böyle birşey yok. Sadece ne var? Bizim şu anda planladığımız, hedefe koyduğumuz bazı başlıkları alıp, kendi başlıkları gibi halka yutturmaya çalışan adaylar dolaşıyor meydanlarda. Bunlarla halkı aldatamazsınız. Mahalle evleri diyorlar. Bu da garip bir şey. Zira İstanbul semt konakları olarak bu işi uygulamaya çoktan geçirmiş. Bunlar yapılıyor." diye konuştu.

Semt konaklarında Kur'an kursu eğitimine yönelik herhangi bir program olmadığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanlığı'mız zaten bu işi en başarılı şekilde yürütmektedir. Bunun üzerinden de bazıları kendine rant elde etmeye çalışıyor. Hani dini siyasete alet etmeyecektiniz, ne oldu, hani? Bunu şimdi şöyle bir mahalli seçimlerde gündeme getirmenin anlamı ne? Bu işi 15 yaşına çıkaranlar siz değil misiniz? Bunu mücadelesini, kavgasını verenler siz değil misiniz? Şimdi nereden çıktı bu? 'Böyle mahalle konaklarının içinde oda tahsis ediyoruz.' Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sizin odalarınıza ihtiyacı yok. Yeteri sayıda Kuran kursu var. Bu ihtiyacı yok. Hamdolsun camilerimiz de var. Burada bu tür kursları alacak olanlar gelirler Diyanet İşleri Başkanlığı, onlara gerekli olan kursları verir. Yeterli kadro da bu noktada var. Kimse kimseyi kalkıp da ucuz siyasetle aldatmaya yönelmesin."

"Bu memlekete, bu ile, bu ilçeye, bu beldeye ne yapacaksın arkadaş onu anlat." diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önce eksikleri bir tespit et, sonra 'Ben eksikleri şu şu bütçeyle çözeceğim' de. Ama senin elinde bir bütçe yoksa, bir plan, proje yoksa, ha söylediğin şeyler zaten o anı kurtarmak, acaba bunu bilmeyen vatandaşın oyunu ben nasıl alırım, o yöne gitmektir. Bizim böyle bir endişemiz yok. Çünkü biz ilimize, ilçemize, beldemize hakimiz. Burada eksik nedir, yapılması gereken nedir, bugüne kadar ne yaptık, bundan sonra yapacağız.. Aynı şekilde şu anda AK Partili olmayan belediyeler oralarda da çalışmalarımızı aylar öncesinden yaptık." (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.