İsrail, Ergenekoncular için yas tuttu!

İsrail, Ergenekoncular için yas tuttu!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin katliam gerçekleştirdiği için İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i azarlamasından sonra İsrail’de Türkiye’yle ilgili yapılan analizlerdeki tehditler, aynı zamanda 28 Şubat darbesinin neden

Yapılan analizlerden, “İsrail karşıtı Refah Partisi kapatılmıştı. Ancak şimdi İsrail yanlıları (Ergenekoncular) darbe yapacak kadar güçsüz’ şeklindeki ifadeler, AK Parti’nin darbeyle indirilmesi için yapılan girişimlerde İsrail’in parmağı olduğu şeklinde yorumlanıyor.

İsrail’in en çok satan gazetelerinden şiddet yanlısı radikal Jerusalem Post gazetesinde Türkiye ile ilgili olarak yapılan bir analizde, Refah Partisi ve Ergenekon davası kastedilerek ‘Türkiye’de ordu ve bürokrasi’de İsrail’le iyi ilişkiler kurulmasından yana olanlar, geçmişte, İsrail karşıtı İslamcı partileri kapattırmıştı. Tartışmalı bir yargı süreciyle aralarında generallerinde bulunduğu birçok kişi, hükümete karşı darbe yapma suçundan tutuklandı. Türkiye’de İsrail yanlısı laiklerin darbe yapması artık çok güç’” şeklindeki ifadeler, 28 Şubat sürecinde ordu ve medya içindeki İsrail lobisinin Refah Partisi’nin kapatılması için başlattığı psikolojik kampanyayı hatırlattı. 

28 ŞUBATÇILAR ERGENEKON’UN TEMELİNDE
28 Şubat sürecinde Refah Partisi üzerinden muhafazakar kesimlere yönelik başlatılan psikolojik savaşta, başta ordu içindeki bazı generaller olmak üzere, Aydın Doğan medyası, bazı siyasi partiler önemli rol oynamıştı. Refah Partisi’nin kapatılması için başlatılan psikolojik savaşta rol alan birçok gazeteci, asker, emniyet ve yargı mensuplarının çoğu Ergenekon davasından yargılanıyor. 
İsrail’in ‘artık darbe yapacak kadar güçsüz’ diye nitelendirdiği Ergenekon zanlısı ve adı Ergenekon’la anılanlardan bazıları, İsrail ile ilgili şu açıklamalarda ve eylemlerde bulunmuştu 

Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu: “28 Şubat bin yıl sürecek. Türkiye’de anadan doğma Yahudi düşmanları var.”

Genelkurmay eski İkinci Başkanı Çevik Bir: 23 Şubat 1996’da İsrail ile askeri işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma TBMM gündemine gelmeden yürürlüğe girdi.

Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi: Aralık 1997’de Tahran’da gerçekleştirilen İslam Konferansı Örgütü’nde Türkiye’nin İsrail ile anlaşmasının bazı Arap ülkeleri tarafından eleştirilmesi üzerine şu ifadeleri kullanmıştı: “Türkiye'nin İsrail'le işbirliği anlaşması imzalaması sanki onlara karşı işlenmiş bir suçmuş gibi, bir türlü içlerine sindiremediler. Aslını ararsanız Türkiye'nin bu konferansta ne işi var diye sormaktır makul olan... Çünkü laik bir devletin, din zemininde kurulmuş bir konferansa katılması düpedüz çelişkidir.”

Hürriyet Gazetesi: 14 Ekim 1997’de Türkiye’yi ziyaret eden İsrail Genelkurmay Başkanı Amnon Lipkin Shakak’la ilgili, ‘Konuk komutandan irtica uyarısı’ başlığıyla verilen haberde şu ifadelere yer verilmişti: Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile kapalı yapılan görüşmede Shakak, ‘Türkiye’deki aşırı dinci gelişmelere karşı işbirliğinin geliştirilmesini istedi.

Ergun Poyraz: Ergenekon davasından tutuklu yargılanan Ergun Poyraz, 28 Şubat sürecinde, Refah Partisi’nin ‘şeriatçı’ bir düzen kurmak, Batı ve İsrail’den uzaklaşmak istediğine dair propaganda amaçlı kitaplar yayınladı. Bu kitapların Ergenekon tarafından finanse edildiği ortaya çıkarken, Poyraz, AK Parti Hükümeti döneminde de yine Ergenekon’un finanse ettiği ve ‘Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan Yahudidir’ şeklinde 28 Şubat’taki propagandanın tersi bir propaganda yaptığı ortaya çıktı.

İlhan Selçuk: Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki çıkışından sonra şu cümleleri yazmıştı: “Türkiye’de teröre karşı gibi görünen AKP hükümeti, İsrail-Filistin coğrafyasında neden terörün yanında yer alıyor?..RTE Türkiye’de teröriste karşı..İsrail’de teröristten yana...Gel de kafayı yeme...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.