O da hayra karşı çıktı

O da hayra karşı çıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart ayında yapılacak yerel seçim öncesi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından dar gelirli vatandaşlara yardımlarda bulunulmasını eleştirerek, ''Meşru ve ahlaki olmayan yollarla seçmenlerin aldatılması, halk dalka

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Bahçeli, demokrasilerde siyasi iktidarların meşruiyet kaynağının, seçim sandığında ortaya çıkacak millet iradesi olduğuna dikkati çekerek, ''Ancak, milli iradenin siyasi iktidarlara verdiği yönetim yetkisinin, siyasi-hukuki-ahlaki hiçbir kayıt tanımadan her istediklerini yapmalarına imkan verecek bir açık çek olarak görülemeyeceği ortadadır'' diye konuştu. 

''Türkiye'deki siyaset kültürünün ve demokrasi sicilinin sorunlu ve şaibeli noktalarından birisi, halk desteğini 'milli irade diktatörlüğü' heveslerine alet eden ve hırsızlıkların üzerini örtecek bir icazet olarak gören demokrasi ve ahlak özürlü siyasi zihniyetlerin devlet yönetimine gelebiliyor olmasıdır'' diyen Bahçeli, ''Amacı, ülkeye ve millete hizmet olan siyasetin ahlaki temellere dayanması bir zorunluluktur. Siyasetin bir ikbal aracı olarak görülmesi ve demokratik rekabete dayalı bir hizmet yarışı olan seçimlerin bir menfaat ve ihtiras yarışına döndürülmesi, dürüst ve namuslu siyaset anlayışıyla bağdaşmayacaktır. Demokrasimizin bir diğer ayıbı da milli irade dolandırıcılığının hala mubah görülmesi ve ahlaki temele dayanan dürüst ve namuslu siyaset anlayışının yeterince kök salamamış olmasıdır. AKP'nin 6 yıllık iktidar döneminde yaşananlar ve içinde bulunduğumuz mahalli seçim sürecinde sergilenen ilkesiz ve omurgasız yaklaşımlar, bu acı gerçeklerin bir kere daha hatırlanmasına vesile olmuştur'' dedi. 

AK Parti sözcülerinin, Türk milletinin aklı ve idrakiyle alay etmeyi alışkanlık haline getirdiğini ifade eden Bahçeli şöyle konuştu: 

''2003 yılında Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi rezaletinin kronik gelişmesine ilişkin şu gerçekler, AKP'nin yalan kampanyalarının maskesini düşürmeye yetecektir; Türk askerleri 4 Temmuz 2003 günü öğle saatlerinde gözaltına alınmıştır. Bunun üzerine askeri makamlarımız, gerekli girişimleri süratle başlatmış, Başbakan ise bundan 2 gün sonra, 6 Temmuzda saat 16.45'de ancak ABD Başkan Yardımcısı ile telefonla görüşebilmiştir. Göreve başlayan yeni bakanın iddia ettiği gibi, ABD Başkan Yardımcısını azarlayarak sorunu çözdüğü söylenen kişi Başbakan Erdoğan ise aynı olay üzerine, 'Nota dediğimiz konu müzik notası değildir. Bunların bir ağırlığı vardır. Aklınıza gelince nota verilmez' diyen pişkin Başbakan kimdir?'' 

ABD'nin bu konuda Türkiye'den özür dilemediğini söyleyen Bahçeli, daha da üzücü olanın, Başbakan Erdoğan'ın, bu yönde bir talepte bulunmaması olduğunu belirterek,''Davos'ta 'şahin', Süleymaniye'de ise 'serçe' olan bu iki zihniyet profili arasındaki fark, karşımızdakinin siyasi kimliği ve kişiliği hakkında bir fikir vermeye yeterli olacaktır'' dedi. 

Bahçeli, Türkiye'de işsizliğin sosyal barışı tehdit ettiğini, fakirliğin çığ gibi büyüdüğünü, vatandaş kirasını, borcunu ödeyemediğini iddia ederek, bu ortamda başka konuların ön plana alınmasını anlamanın ve doğru bulmanın mümkün olmadığını belirtti. 

''Başbakan Erdoğan ve bir avuç menfaat şebekesinin, devletin imkanlarıyla ve milletimizin alın terinden kazanılanlarla saltanatlarını sürerken, kendi mahdumlarına gösterdikleri ilginin küçük bir bölümünü çaresizlik içinde kıvranan vatandaşlarımıza da göstermeleri bir mecburiyet olarak görülmelidir'' diyen Bahçeli, şu görüşleri savundu: 

''Su alan ve batmakta olan gemide üst kata koşan ve filikaya binme hazırlığı yapan Başbakan Erdoğan ve yandaşlarının işsizi, emekliyi, esnafı, öğretmeni ve çiftçiyi merak ettiğini söyleyebilmek için her meseleye yabancı ve dışarıdan bakmak yeterli olacaktır. 'Aldanmayacağız, aldatmayacağız, dürüst ve şeffaf olacağız' diyerek, en büyük aldatmayı yapan Başbakan Erdoğan'ın, milletimizin yararına olacak bir hizmeti, yapacağı bir eseri artık kalmamıştır.''AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.