İşte katillerin seçimindeki sır perdesi!

İşte katillerin seçimindeki sır perdesi!
İsrail’de dün gerçekleşen ve resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri, Gazze katliamının baş aktörlerinden Dışişleri Bakanı ve eski MOSSAD ajanı Tzipi Livni’nin Kadima Partisi kazandı. Gazze’ye atom bombası atılmasını isteyen ve seçimlerde

İSRAİL'İN ERDOĞAN-OBAMA KORKUSU!

İsrail seçimlerinde 28 milletvekili çıkaran Tzipi Livni’nin Kadima Partisi’nin ardından, ‘HAMAS’ı yok etme’ sözü veren Benyamin Netanyahu’nun aşırı sağcı Likud Partisi 27, Gazze’ye atom bombası atılmasını isteyen ve İsrail’deki Arapların Siyonizm’e bağlılık yemini etmemesi halinde vatandaşlıktan çıkarılmasını isteyen Avigdor Lieberman’ın partisi Israel Beiteinu (Evemiz İsrail) Partisi 15, eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ın İşçi Partisi ise 13 milletvekili çıkardı.

ŞARON’UN KIZI BAŞBAKAN OLAMAYABİLİR
Aşırı sağın zaferi olarak nitelendirilen İsrail’deki seçimlerde birinci olarak çıkmasına rağmen Tzipi Livni’nin hükümet kurmakta başarısız olabileceği belirtiliyor. Sabra ve Şatilla kasabı olarak bilinen üç yıldan fazladır komada bulunan eski Başbakan Ariel Şaron’un Likud’dan ayrılarak kurduğu Kadima Partisi lideri Tzipi Livni, Likud lideri Benyamin Netanyahu’ya kendisinin başbakanlığında hükümet kurma teklifinde bulunmasına rağmen, Netanyahu diğer aşırı sağcı partilerin desteğiyle kendisinin başbakan olacağını düşünüyor. 

ATOM BOMBACI LIEBERMAN NETANYAHU’YU DESTEKLİYOR
Başa geldiğinde ‘HAMAS’ı yok etme’ sözü veren Likud lideri Benyamin Netanyahu’yu, Gazze’ye atom bombası atılmasını ve Arapların Siyonizm’e bağlılık yemini etmemesi halinde vatandaşlıktan çıkarılmasını isteyen Evimiz İsrail Partisi lideri Avigdor Lieberman da destek veriyor. Liberman, ‘HAMAS’ı yok edecek partilerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu’ belirtti.

ARAP PARTİLERİ MEVCUT KONUMLARINI KORUDU
Resmi sonuçların 18 Şubat’ta açıklanacağı İsrail’deki seçimlerde Arap partileri de parlamentodaki mevcut konumlarını kısmen korudu. Arap partilerinden Ta’al 4, Hadaş 4 ve Balad 3 milletvekili çıkardı. Solun büyük yenilgisi olarak adlandırılan İsrail’deki seçimlerde dini partiler Şas Partisi 11, Birleşmiş Tevrat Yahudiliği 5, Yahudi Evi Partisi 3, Ulusal Birlik 4, Meretz 3 milletvekili çıkardı. 

ARAP PARTİLERİ KOALİSYONDA YER ALMAYACAK
Resmi olmayan seçim sonuçlarından sonra bir açıklama yapan Arap partileri Tzipi Livni’yi desteklemeyeceklerini bildirdi. Ta’al Partisi milletvekili Ahmet Tibi, Cumhurbaşkanı Peres ile yapılacak olan görüşmelerde Tzipi Livni’yi başbakan olarak önermeyeceklerini söyledi. Tibi, Yahudi partilerinin kendi vizyonlarını yansıtmadığını ve bu yüzden herhangi bir koalisyon hükümetine katılmayacaklarını belirtti. 

SAĞ VE SOL YAHUDİ PARTİLERİ FİLİSTİN KONUSUNDA AYNI GÖRÜŞTE
Arap partileri hariç, Ehud Barak’ın İşçi Partisi dahil, Filistin konusunda benzer politikalara sahip Yahudi partilerinin neredeyse tamamı HAMAS’ı tanımıyor. 1967 sınırlarına geri çekilmesi ve mültecilerin geri dönmesi konusunda BM kararlarına karşı, ulusal bir politikaya sahip olan Yahudi partileri, mültecilerin geri dönmesi ve Kudüs’ün Filistinlilere verilmesine kesinlikle karşı çıkıyor. 

HAMAS: HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK
Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra bir açıklama yapan HAMAS, İsrail’de kimin kazanacağının önemli olmadığı, çünkü tüm partilerin Filistinlilere yaşama hakkı tanımadığını bildirdi. HAMAS Sözcüsü Fevzi Barhum, seçimlerde aşırı sağın zaferinin Filistinliler açısından hiçbir değişiklik getirmeyeceğini bildirdi. Seçimlerle ilgili Filistin Yönetimi ise, Likud ve Kadima arasında bir fark bulunmadığı açıklaması yaptı.

LİDERLERİN MOSSAD VE ORDU GEÇMİŞİ ÖNE ÇIKIYOR
İsrail’de gerçekleşen seçimlerde ön sıralarda yer alan parti liderlerinin hemen hepsinin ordu ve istihbarat geçmişi bulunuyor. Filistinlilere karşı gerçekleştirilmiş olan katliamlarda önemli rol oynamış olan liderlerin İsrail siyasetinde ön sıralarda yer alması dikkat çekiyor. İsrail seçimlerinde ilk dört sırada yer alan parti liderlerinin geçmişi şöyle:

Kadima Partisi lideri Tzipi Livni: 
1958 doğumlu eski MOSSAD ajanı olan Livni, yolsuzluk suçlamasından sonra istifa eden Ehud Olmert’in yerine Kadima Partisi lideri oldu. Halen Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Livni, Gazze’de yapılan son katliamın en önemli savunucusu oldu. Livni’nin Polonya doğumlu babası Eitan Livni "Büyük İsrail" için terör eylemleri yapan Irgun örgüntünün lideriydi.

Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu: 
1949 Tel Aviv doğumlu olan Netanyahu’nun ailesi Litvanya Yahudileri’ndendir. İsrail ordusunda Yüzbaşı olarak görev yapmış olan Netanyahu 1996-99 yılları arasında başbakanlık yaptı. 2005 yılında Ariel Şaron’un Gazze’den çekilmesine karşı çıkan Netanyahu, başa geldiğinde HAMAS’ı yok edeceği sözü verdi. Hayatının büyük bir bölümünü Amerika’da geçirdiği için İsrailli politikacılar arasında İngilizce’yi en iyi konuşan politikacı olarak biliniyor. Amerikalı Yahudi lobilerinin başbakan olarak görmek istediği Netanyahu, Ariel Şaron’un Likud’dan ayrılmasından sonra bu partinin başına geçti. 

Evimiz İsrail Partisi lideri Avigdor Lieberman: 
İsrail siyasi yelpazesinin en sağında görülen Lieberman, 30 yıl önce Moldovya’dan göç etmiş bir Yahudi. İsrail’in Yahudilerin toprağı olduğunu savunan Lieberman, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın öldürülmesi, Arapların Siyonizm’e bağlılık yemini etmesi ve Gazze’ye atom bombası atılması gerektiği şeklindeki sözleriyle Yahudi toplumunun desteğini aldı. Partisi, Evimiz İsrail’in, 15 milletvekili ile üçüncü sırada yer almasına rağmen, vereceği destekle Livni ya da Netanyahu’yu başbakan yapabilecek kritik bir konuma sahip. Sovyet Yahudileri arasında popüler olan Lieberman, Avusturyalı bir Yahudi iş adamından rüşvet aldığı gerekçesiyle halen soruşturuluyor.

İşçi Partisi lideri Ehud Barak:
1942 Filistin doğumlu Ehud Barak, son seçimlerde umduğunu bulamadı. İsrail’de aşırı sağın yükselmesiyle oyları düşen Ehud Barak, solda görülmesine rağmen Filistin konusunda birçok sağ partiden daha radikal görüşlere sahip. 35 yıl boyunca orduda görev yapan ve Genelkurmay Başkanlığı yapan Barak, Rav Aluf (Mareşal) unvanına sahip. 1988’de Tunus baskınının mimarı olarak bilinen Barak, Filistinli liderlere yapılan birçok suikasta da öncülük etti. 1999-2001 yılları arasında başbakanlık yapan Ehud Barak, ordu istihbarat biriminin başında da bulundu.

YAHUDİLERDEN 'TÜRK MALLARI ALMAYIN' ÇAĞRISI 

İSRAİL ORDU HAHAMI: FİLİSTİNLİLERİN KATLİ SEVAPTIR

Mehmet Nedim Aslan-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.