Ergenekon'un seyri mi değişiyor?

Ergenekon'un seyri mi değişiyor?
Ergenekon davasının seyri artık daha çok merak konusu. Adalet Bakanlığı'nın eski Tetkik Hakimi Kasım İlimoğlu, Ergenekon soruşturmasına atandı. Atama, "Ergenekon'un seyri mi değişiyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Geçtiğimiz Cuma günü ataması yapılan Savcı İlimoğlu, İnsan hakları ve adil yargılanmayla ilgili tez çalışmalarıyla biliniyordu.

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nde görevli savcıların çoğunun kapsamının genişliği nedeniyle Ergenekon'da görevlendirilmesi diğer dosyaların takibinde sıkıntıya yol açmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın Başsavcı Vekilliği emrine yeni savcı atamalarının yapılması yönündeki talebini uygun gören HSYK, Bakırköy Cumhuriyet Savcıları Rasim Işıkaltın, İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu'nu geçici yetkiyle atamıştı.

Bazı kesimlerin soruşturmayı Zekeriya Öz'ün kontrolünden çıkarmak için ortaya attığı 'çok savcılı' soruşturma talebi, bu atamalarla güçlenmişti. Işıkaltın'ın Öz'den kıdemli olması soruşturmanın sulandırıldığı iddialarına yol açarken, Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı Ergenekon’a İlimoğlu'nu atadı.

7'YE YÜKSELDİ

''Ergenekon'' soruşturmasına bakan savcıların sayısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne yeni atanan Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu'nun da görevlendirilmesiyle 7'ye yükseldi. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nde görevlendirilen Rasim Işıkaltın, Kasım İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu, savcılıktaki çalışmalarına başladı. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen Kasım İlimoğlu ''Ergenekon'' soruşturmasında görevlendirilirken, diğer 2 savcı ise savcılıkta devam eden diğer soruşturmalara bakacak. 

Soruşturma için Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ercan Şafak ve Murat Yönder'in yanında bir süre önce de aynı savcılıkta görev yapan Fikret Seçen görevlendirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.