Cumhuriyet Gazetesi'ne tanınan devlet imtiyazı

Cumhuriyet Gazetesi'ne tanınan devlet imtiyazı
Ergenekon Davasının ek iddianamesinde SESAR'ın başkanı olan Ergenekon sanığı İsmail Yıldız'da ele geçirilen ilginç bilgiler de yer alıyor. Gazeteler ve köşe yazarlarının fişlendiği bu belgelerde Cumhuriyet Gazetesi'ne geniş yer veriliyor.

GİZLİ SERVİSLERİN AT OYNATTIĞI GAZETE

Günümüzde "en Kemalist" gazete olarak gözüken Cumhuriyet'in "görüntüsü ile arka planı en fazla çelişen gazetelerden bir tanesi" olduğu vurgulanan belgede "Cumhuriyet, tüm gizli servislerin at oynattığı bir gazete haline geldi" deniliyor.

Bu gazetenin "imtiyazlı" olduğunun altı çizildiği belgede şu tespitler yer alıyor:

"Cumhuriyet'e devlet tarafından tanınan imtiyaz bu gazetenin karanlık odakların eline geçmesine sebep olmuştur. Cumhuriyet'e tanınan imtiyazın sona ermesi Atatürkçülüğün daha emin ellere geçmesine sebep olacaktır."  

İsmail Yıldız'da ele geçirilen belgelerde Cumhuriyet gazetesi'yle ilgili yazılanların tamamı şöyle;

KURUCU MASON VE YAHUDİ

"Çökme noktasına gelmişken, Gürbüz Çapan'ların desteği ile ayakta kalması, Cumhuriyet'in tarihi boyunca aldığı virajların en önemlilerinden bir tanesidir. Görüntüsü ile arka planı en fazla çelişen gazetelerden bir tanesidir. Tüm gizli servislerin at oynattığı bir gazete haline gelen Cumhuriyet, Ermeni Sarz Sarkisyan üzerinden gelen para ile Gürbüz Çapan ekibinin kontrolüne girmiştir.

Cumhuriyet'in kurucusu Yunus Nadi masondur. Yunus Nadi, Arnavut kökenli yazar Naci Pelister'in 'Türk Matbuatı Yahudi kontrolü altında' başlıklı bir yazısında bildirdiğine göre, aynı zamanda bir 'Karaim Yahudisi'. Karaimler, 8. yüzyılda kurulmuş bir Yahudi tarikatı. Bu durumda Cumhuriyet'i 'bir tarikatçı gazetesi' olarak tanımlamak mümkün olabilir; tabii İslam değil Yahudi tarikatı elbette.

Cumhuriyet'in Milli Şef dönemindeki yükselişi ise, iki Yahudi şirketinden aldığı destek sayesinde oldu. Cumhuriyet'e devlet tarafından tanınan imtiyaz bu gazetenin karanlık odakların eline geçmesine sebep olmuştur. Cumhuriyet'e tanınan imtiyazın sona ermesi Atatürkçülüğün daha emin ellere geçmesine sebep olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.