Abdülhamid’in gizemli dünyası!

Abdülhamid’in gizemli dünyası!
Rıza Tevfik’in deyişiyle asrın en siyasi padişahı ve Batı emperyalizmine karşı ‘hasta adam’ı cesurca müdafaa eden ‘son kurtarıcı’ydı Abdülhamid.

ABDÜLHAMİT HAN HAKKINDAKİ 10 YANLIŞ

Nesil Yayınları’ndan çıkan İsmail Çolak imzalı “Son İmparator” adlı kitap, bu büyük devlet adamının kişiliğini ve siyasi, manevi portresini merkeze alıyor. Abdülhamid’in maneviyatını, devlet adamlığını, Hz. Peygamber sevgisini ve mukaddesatı müdafaasını konu eden kitap, onu daha doğru anlamak ve keşfetmek için günümüze ve yarınımıza büyük ışık tutuyor. Bilindiği gibi üstad Necip Fazıl, “Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamaktır” diyordu. Bunun yanında, François Georgeon’un “Abdülhamid’i anlamak bugünkü Türkiye’yi anlamaktır” sözü de Ulu Hakan’ın günümüzdeki Ergenekoncu çeteleri de deşifre ettiği anlamına gelmekte. İsmail Çolak, Abdülhamid’in yeniden anlaşılması ve bilinmeyen cephelerinin keşfedilmesi için hazırladığını söylediği kitabının İttihatçı hareket ile 1908 darbesinin esrarının çözülmesi noktasında ezber bozacak bir keyfiyet olduğunu da söylüyor.

Kitaptan: “Onu diğerlerinden ayrı kılan en mühim fark, son devir padişahları içindeki eşsiz mevkii ve arkasında bıraktığı büyük boşluğun doldurulamaması sebebiyle ayakta tuttuğu devletin aniden büyük bir felaketle çökmesiydi. Bu anlamda o, aslında Osmanlı’nın ‘son imparatoru’ydu. Çünkü sonraki padişahlar, Osmanlı Devleti’nin ve padişahlık kurumunun güç ve itibarını koruyamamışlardı.” 

Kitaptaki bazı konu başlıkları şöyle: Abdülhamid’in özgün politikaları ve projeleri, İslâm Birliği çalışmaları, Yahudiler ve Filistin, hayatındaki mühim simalar, düşünceleri, savunması ve hakkındakiler, ilginç fikirleri, hakkında söylenenler... Bilgi için: 0212 551 32 25

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.