İsrail, askeri ihaleye sokulmasın!

İsrail, askeri ihaleye sokulmasın!
Filistinli kardeşlerimize alçakça katliam uygulayan, Davos tokadından sonra sinen, şimdi ise Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi aracılığıyla küstahlaşan terörist İsrail’e, tarihî bir cevap fırsatı doğdu.

Kamuoyu, TSK’nın 19 Şubat’ta teklif süresi dolacak olan füze savunma ihalesine Yahudi firmaları sokmamasını, daha önce girenleri de kovmasını bekliyor.

İsrail vahşetinin yaraları taptaze ve Türk milleti infial halindeyken, İsrail, Türkiye’den yine milyonlarca dolar kazanmak üzere atağa geçti. Şubat ayının 19’unda teklif verme süresi dolacak olan nokta savunma amaçlı füze sistemleri ihalesinde şimdiden yahudi IAI ile Rafael firmaları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na dosya sundu. Bu dev ihale de, bütçesi 10 Bakanlık’tan daha büyük olan, buna rağmen TBMM denetimine girmeyen Savunma Sanayii Destekleme Fonu üzerinden yürütülecek. Kamuoyu, hem günlerce süren Gazze katliamı sebebiyle, hem de İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi’nin küstah açıklamasının ardından, TSK’nın, ihaledeki Yahudi firmaları elemesini bekliyor.

ÖNCE FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZDE DENEDİ
“Savunma paranoyası” yaşayan İsrail’in, büyük önem verdiği nokta atışlı savunma konseptinin önemli bir parçası olan “Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemleri”, çeşitli zamanlarda Gazze’ye yapılan saldırılarda denenerek geliştirildi. Sistemin olgunlaşması üzerine de yatırım maliyetlerini karşılamayı amaçlayan İsrail, şimdi bu sistemi ihraç ediyor. Irak’ı işgal eden ABD birlikleri de adı geçen sistemi geçtiğimiz Nisan ayından bu yana Iraklı Müslüman direnişçilerin vatanlarını savunma eylemlerine karşı kullanıyor. Sistemle ilgilenen Türkiye, ilk olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın tesis ve birliklerinin nokta savunmasını sağlamak amacıyla bu füzelere talip oldu. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nca yaklaşık 2 yıldır yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Proje kapsamında teklife çağrı dosyası alan firmaları bir süre önce açıklayan SSM, ihaleye 11 yabancı, 19 da Türk savunma firmasının katılacağını bildirdi. Bu arada ihaleye teklif verme süresi 19 Şubat’a kadar uzatıldı. İlk etapta 27 adet alınması planlanan sistemin beyni olan otonom sistemleri, yurtdışından hazır alım olarak tedarik edilecek. Yurtiçinde ise ortak üretim veya ortak geliştirme yoluyla sistem son haline getirilecek.

YAHUDİ’NİN KULAKLARI GÖRÜNDÜ
Füze sistemi ihalesine teklif veren firmalar arasında kamu şirketleri İsrailli IAI ile Rafael Advanced Defence Systems de yerini aldı. Son teklif verme tarihine kadar bu firmaların sayısının daha da artması bekleniyor. Bu arada, daha önce de Türkiye’nin çeşitli savunma ihalelerinden iş alıp, milyonlarca dolar kazanan IAI ile Rafael’in yanı sıra, diğer ülkelere ait görünmelerine rağmen sermaye yapıları sebebiyle Yahudi kontrolünde olma ihtimali bulunan firmalar da yarıştaki yerini aldı. İhaleye teklif veren firmalardan bazıları şunlar: AKSA, Mercedes Benz, ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK, Vestel, FNSS, Meteksan, Cpmiec (Çin), Kongsberg (Norveç), Raythoen (ABD), Saab, Thales Air Systeams (Fransa).

MEHMET YILDIZ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.