Özok'tan 'ne alaka?' dedirten gerekçe!

Özok'tan 'ne alaka?' dedirten gerekçe!
Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, "Barolar Birliği Başkanı Sayın Özdemir Özok, Ergenekon soruşturması ile ilgili önemli bilgileri basına sızdıran avukatlar hakkında ne yapıyorr?" şeklindeki eleşti

Katıldığı bir canlı yayında Bakan'ın sözlerine cevap vermek yerine alakasız gerekçelerle konuyu saptırmaya çalışan Özok, "Bakan'ın sıkıntılı bir dönemde olduğunu biliyoruz. Deniz Feneri davası ve diğer bazı davalar nedeniyle seçim öncesinde sıkıntılar yaşıyor. Bu açıklamalarını buna bağlıyorum" iddiasında bulundu.  

İşte Özok'un "Ne alaka?" dedirten sözleri:

"Avukat olan bir bakandan bu sözleri duymaktan hayret ettim. Barolar birliğinin neler yaptığını iyi bilen bir isim. Kendisi de geçmişte bu konularla muhatap olmuştur. Barolar Birliği'nin soruşturma yetkisi yoktur. Kendisi de çok iyi biliyor, adalet bakanlığı soruşturma başlatmaya yetkilidir. Yargı mensupları dedi ve hakim ve savcıları saydı. Avukatları suçlu gibi kabul etti. Neden böyle avukatlara karşı sert konuştu anlayamadım, Barolar birliği ne kiyşisel olarak ne de kurumsal olarak hiç bir hakem savcıyı hedef fgöstermemiştir." 

ERGENEKON SORUŞTURMASINI ELEŞTİRDİ
"Eğer Zekeriya Öz ile ilgili ise, yürütülen soruşturmanın hukuki olmadığını söylüyorum. Bugün de yarın da böyle düşüneceğim. Hangi duygularla bunu söyledi bilemiyorum. Önümüzdeki yerel seçimlere bağlıyorum. Bir çok dedikoduyu ortaya çıkaracak bir baskının altında görüyorum. Sayın bakan en az bizim kadar bilir ki Barolar Birliği kimseye karşı bir ayrımcılık yapmamıştır."

BAKAN'IN SÖZLERİNİ CEVAPLAYAMAYINCA...
"Bize intikal eden her konuda Barolar Birliği, gerçekten tarafsız yansız bir yönetimi yürütme ve yaşatma amacındadır. Hayratler içinde karşıladım sayın Bakan'ın sözlerini. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü en iyi bilir. Ben Özdemir Özok, kim hukuk dışı bir eylem ortaya koymuşsa bunun gereği yapılsın istiyorum. Bugünkü sıkıntısına bağlıyorum Bakan'ın sözlerini. İnanıyorum ki, bu anlattıklarımız çok önemli bir baskı altında olduğudur, başkalarına yönlendirmesinler bu sıkıntılarını. Talihsiz bir beyandır."

DENİZ FENERİ DAVASINA BAĞLADI
"Avukat da sızdırır, başkası da sızdırır. Ben kimsenin avukatlığını yapmıyorum. Herkes aynı muameleyi görür, meslek taassubu ile avukatları korumuş değiliz. Sayın Bakan'ın inatla bir takım savcıları koruduğunu görüyoruz. Gerçekten Sayın Bakan'ı bir ösıkıntı içinde görüyorum. Hukuka bağlılığımız konusunda iyi bilen bir Bakan'ın bu sözlerini, Deniz Feneri Davası ile ilgili baskılara bağlıyorum ve yanlış buluyorum."

Engin Kaşdaş-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.