"Yüksek vergi öldürür" eylemi

"Yüksek vergi öldürür" eylemi
Kendilerine 3H Hareketi adını veren bir grup, tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan'ın ölümüne neden olduğunu idida ettikleri yüksek vergileri protesto etti. 

Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik grup vergilere tepki gösterdi. Prof. Dr. Atilla Yayla'nın da katıldığı eylemde grup "Yüsek vergi öldürür, Bu gidişle öbür tarafta rahata ereceğiz" yazılı dövizler taşıdı. Grup adına basın açıklaması yapan Tennur Katgı, "Burada toplanmamızın nedeni vatandaşların canını yakan hatta kimi zaman canını alan yüksek vergileri protesto etmektir" dedi. 

78 yaşına gelmiş bir tiyatrocunun vergi borcunu ödemek için haftanın 7 günü çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Katgı, "78 yaşına gelmiş sanatçı 7 gün çalışmak zorunda kalıyorsa, 'Bu gidişle öbür tarafta rahat edeceğim' diyorsa, yorgun düşüp vefat ediyorsa, bu talihsiz olaydan başta devlet adamları olmak üzere herkes kendine pay çıkarmalıdır. Bugün vergi oranlarının makul olduğu bir ülkede olsaydık belki de Gazanfer Özcan yaşıyor olacaktı." diye konuştu.

Benzer olayların yaşanmaması için tüm vergilerin kaldırılmasını isteyen Katgı, sadece düşük oranlı bir KDV uygulanmasını önerdiklerini söyledi. Katgı açıklamasını, "Unutmayın yüksek vergi öldürür. Seni çok özleyeceğiz telaşlı adam" sözleriyle bitirdi. 
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.