En sağlam Ergenekoncu Fikri Karadağ çıktı

En sağlam Ergenekoncu Fikri Karadağ çıktı
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli askerlerden hastalanmayan tek isim, 524 yıl hapis istemiyle yargılanan emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ. Fikri Karadağ bugüne kadar hiç hastaneye gitmedi.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan üst düzey askerlerin neredeyse tamamı hastalık sebebiyle ya hastaneye yatıyor, ya da haftanın 3 günü tedaviye gidiyor. Emekli askerlerden hastalanmayan tek isim emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ. Fikri Karadağ bugüne kadar hiç hastaneye gitmedi. Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan üst düzey emekli askerler adeta dökülüyor. Emekli askerlerin neredeyse hastaneye gitmedikleri gün yok. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına rağmen 6 ay yargıdan kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, 15 Ocak 2009’da yakalanıp tutuklanmasının ardından, kalp sıkışması teşhisiyle Koşuyolu Hastanesi’ne kaldırılmış, bir süre burada tedavi görmüştü. Saedece 2 gün cezaevinde kalan Levent Ersöz, bu hastaneden taburcu edilmesi ardından 4 hastane gezdirilerek GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi’ne sevkedilmişti. Ersöz’ün avukatı, müvekkilinin burada düşerek başını yere vurduğunu iddia etmişti.

Şener Eruygur ile birlikte 1 Temmuz 2008’deki operasyonda gözaltına alınan emekli Albay Atilla Uğur, önceki gün kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişti. Atilla Uğur, Siyami Hersek Hastanesi’ne yatırıldı. 6. dalgada gözaltına alınan Şener Eruygur, Kandıra ilçesindeki Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde, düşme sonucu beyin kanaması geçirerek Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılmış, daha sonra da GATA’ya sevkedilmişti. Eruygur’un GATA’da hasta olmamasına rağmen hapse gönderilmemek için boşuna yatırıldığı, eşi ile bir doktor arasında geçen konuşmanın internete düşen ses kayıtlarından anlaşılmıştı. Eruygur 21 Eylül’de tahliye dilmişti.

Silivri Cezaevi’ne tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, strese bağlı kilo kaybını gerekçe göstererek defalarca hastaneye gidip geldi. Tolon, tartışmalı bir şekilde 23 Ocak 2009’da GATA’ya sevkedilmesinin ardından mahkemece tahliye edildi. JİTEM’in kurucularından emekli Albay Arif Doğan ise 16 Ağustos 2008’de Ankara’da tutuklanmasının ardından 7 Ekim’de Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı. Arif Doğan aylardır bu hastanede.

524 YILLA YARGILANIYOR
Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasında tutuklanan üst düzey askerlerden en sağlamı emekli Kurmay Albay M. Fikri Karadağ çıktı. 22 Ocak 2008’de tutuklanan Karadağ bugüne kadar hiç hastaneye sevkedilmedi. Karadağ, Ergenekon Terör Örgütü davasında 524 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

AHMET İSTANBUL-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.