İşte Doğan’ın ‘sansür’ belgesi!

İşte Doğan’ın ‘sansür’ belgesi!
Maliye kontrolörlerinin tespit ettiği vergi hırsızlığı yüzünden faiziyle birlikte 914 milyon TL para cezası kesilen Doğan Holding, ‘Hükümeti özgür basını sansür etmekle’ suçlarken, Holding’in sahibi Aydın Doğan’a Avrupa’dan h

Doğan Yayın Holding 4 Nisan 2002’de Dışbank Avrupa Kurumsal Şubesi’nden Aydın Doğan’ın Dışbank Merkez Şubesi’ndeki döviz hesabına 3 milyon 100 Dolar yatırılmasını talep ediyor-(BELGE İÇİN TIKLAYIN)

Dışbank Avrupa Kurumsal Şubesi, 4 Nisan 2002 tarihinde Aydın Doğan’ın hesabına 3 milyon 100 Dolar para yatırıyor-(BELGE İÇİN TIKLAYIN)

AYDIN DOĞAN’A HİZMET BONUSU!
Son olarak Halkalı Vergi Dairesi’nin vergi kaçırdığı gerekçesiyle faiziyle birlikte 914.8 milyon TL para cezası verdiği Doğan Yayın Holding’in 2002 yılında Aydın Doğan’ın kendisine 3 milyon 100 bin Dolar avans ödediği ve bunu kayıtlara geçirmediği ortaya çıktı. Her fırsatta küçük yatırımcılarını koruduklarını beyan eden Doğan Grubu’nun, 2002 yılında gruba ait şirketin banka hesabından Aydın Doğan’a 3 milyon 100 bin Amerikan Doları para transferi gerçekleştirdiği ve bunun da ‘İş ve Hizmet Avansı’ olarak adlandırıldığı ortaya çıktı. Vergi hırsızlığı yaptığı tespit edildiği için hükümeti ‘basına sansür uygulamakla suçlayan’ Doğan Holding’in Aydın Doğan’a ödenen paraya ‘sansür’ uygulayarak kayıtlara geçmezken, grubun bünyesinde bulunan diğer şirketlere ödediği 10 trilyon 600 milyar 600 milyon parayla, şirketin karlılığını azatlığı ve böylece küçük yatırımcıyı zarara uğrattığı bildirildi. 

KENDİ HOLDİNGİ KENDİSİNE AVRUPA’DAN PARA YATIRIYOR
Gazetemizin elde ettiği belgelere göre, Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan Yayın Holding, Dışbank’ın Avrupa Kurumsal Şubesi’ne gönderdiği yazıda, Aydın Doğan’ın ismini ve Dışbank Merkez Şube’deki hesap numarasını vererek, buraya 3 milyon 100 bin Dolar yatırılmasını talep ediyor. 4 Nisan 2002’de Doğan Yayın tarafından talep edilen havale işlemi için “Şubeniz nezdinde bulunan hesabımızdan karşılanarak aşağıdaki banka adı, hesap no’su, alacaklısı ve tutarı belirtilen havalenin yapılmasını rica ederiz” denilerek, Dışbank Merkez Şube’ye, Aydın Doğan adına, belirtilmiş döviz hesabına tam 3 milyon 100 bin Dolar yatırılması talebi yapılıyor. 

AYDIN DOĞAN’A HAVALE EDİLEN DOLARLAR, KAYITLARA GEÇMEDİ
Aynı gün içerisinde Dışbank Avrupa Kurumsal Şubesi’nden Doğan Holding’in talebi doğrultusunda Dışbank Merkez Şube’deki Aydın Doğan hesabına talep edilen 3 milyon 100 bin Dolar yatırılıyor. Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan Holding yetkililerinin ‘iş avansı’ olarak nitelendikleri ödemenin tam olarak ne için olduğu açıklanmazken, bu ödeme şekilde kayıtlara intikal ettirilmedi. Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Holding’den kendisine neden ödeme yapıldığı soru işareti olarak kalırken, ödemenin Dışbank Avrupa Kurumsal Şubesi’nden yapılması dikkat çekiyor. 

YATIRIMCININ KAR PAYI KESİLİYOR
Öte yandan Doğan Yayın Holding’in Aydın Doğan’ın sahibi olduğu diğer şirketlere para aktararak, şirketin karlılığını azalttığı ve böylece daha az vergi ödediği belirtiliyor. Doğan Yayın Holding, DTV Haber A.Ş, Doğan Factoring A.Ş, ANS Yayın Reklam A.Ş., Doğan TV Radyo A.Ş., Doğan Haber A.Ş, EKO Yayıncılık A.Ş gibi grup şirketlerine yaklaşık 10 trilyon 600 milyar 600 milyon lira para aktararak, şirketin karlılığını azalttığı ve böylece yatırımcının kar payı almasını engellediği bildiriliyor.

YENER DÖNMEZ-HABERVAKTİM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.