Küstah İsrail darbe peşinde

Küstah İsrail darbe peşinde
Gazze’de katliam yapan terör devleti İsrail, Davos’ta yediği Osmanlı tokadının öcünü darbe peşinde koşarak almaya çalışıyor. İsrail, Başbakan Erdoğan’a yönelik suikast girişimlerinden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kışkırtılarak darb

28 Şubat gibi darbe özlemi çeken İsrail’in provokatif eylemlerinden bir tanesi de Peygamber Efendimiz’in kötülenmesi.

Gazze’de insanlık suçu işleyen terör devleti İsrail, Davos’ta Başbakan Erdoğan’dan yediği Osmanlı tokadının hıncını çıkarmak için Türkiye’de darbe ortamı oluşturacak girişimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Türkiye’de 28 Şubatvari darbe ortamı oluşturmak için canla başla çalışan Siyonist İsrail, son olarak sadece Türkiye’yi değil, bütün dünya Müslümanlarını kızdıracak bir eyleme imza attı. 

KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYORLAR

İsrail’de yayım yapan Haaretz gazetesinin internet sitesinde yayınlanan habere göre bir televizyon kanalında yayınlanan programda, yarışmacılardan bir tanesi Müslüman yarışmacı ile dalga geçerek, giydiği ayakkabısına “Muhammed” ismini verdi. İsrail’in Kanal 10 televizyonunda yayımlanan “Surviver” adlı yarışma programının Natan Beşevkin adlı yarışmacısı, elenen İsrailli Arap Müslüman yarışmacı Nesrin ile alay ederken ayakkabısının birine “Nesrin” birine de “Muhammed” diye hitap etti. Müslümanları öfkelendiren bu bölüm, televizyon ve internette yayınlanarak adeta kampanyaya dönüştürüldü. İsrail’de yaşayan Müslümanlar onur kırıcı kampanyayı kınarken, tüm dünyadan tepkiler çığ gibi büyüyor.

SİNAGOG YAKTILAR YALANI

Başkan Erdoğan’ı devirmek için hareket geçen İsrail derin devleti, orduyu tahrik ederek darbe ortamı oluşturmak maksadıyla sinagog yaktılar yalanını yazmıştı. İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Türkiye’deki Musevi Cemaati’ne dayandırdığgı haberinde, Bursa’da bir sinagogun ateşe verildiğini iddia etmişti. Bu tür haberler ile dünya genelindeki lobileri devreye sokarak Türkiye aleyhtarı hava oluşturmak istenilmişti. Kısa süre sonra sinagogun yakıldığı yolundaki iddiaların yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

“ERDOĞAN’I TASFİYE ETMELİYİZ” 

Haaretz gazetesi, amaçlarının Başbakan Erdoğan’ı tasfiye etmek olduğunu açık açık yazdı. Haaretz, İsrail’in Başbakan Tayyip Erdoğan’ı tasfiye etmek için çalışacağını, Ermeni meselesinden Kürt meselesine kadar bu amaçla her şeyi kullanacağını, Türk ordusunu AK Parti’ye karşı kışkırtacağını, içerideki bürokratlarla zayıflatmaya çalışacağını, yargı organları ile işbirliği yapılacağını yazarken, Yediot Ahranot gazetesi ise, “İsrail’in Türkiye’ye zarar verme imkânları Türkiye’nin İsrail’e karşı kozlarından daha fazla” olduğunu iddia ederek, “Günümüzde Kürtler, Ermeniler, Rumlar, ABD ve Avrupa var. Sizin dükkan bizimkine nazaran kırılıp dökülecek daha fazla eşya ile dolu” şeklinde yayın yaptı.

İSRAİL İLE DARBECİLER KOL KOLA

Başbakan Erdoğan’ın Davos çıkışı, Türkiye’deki darbecileri de hareket geçirdi. Söz konusu olayın ardından İsrail’in silah ambargosu uygulayacağından, İsrailli turistlerin gelmeyeceğine, Yahudi lobisinin cezalandırmasından, hesabının sorulacağına kadar hezeyan dolu korku salanlar ile Erdoğan’ı tasfiye etmek için canla başla çalışan Yahudiler arasında işbirliği dikkat çekiyor. 28 Şubat darbesinin de ABD’deki Yahudi lobisini, Neo-conların ve içerideki Yahudi sempatisiyle yanıp tutuşan generallerin ortak projesi olduğu iddiaları gündeme gelirken, suikastlardan, örtülü operasyonlara, darbe planlarından silah sevkıyatlarına kadar sorgulanacak birçok konu var.

28 ŞUBAT GİBİ DARBE İSTİYORLAR

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 5 Temmuz 2007 tarihinde basına sızan raporda, Türkiye’de 28 Şubat sürecindeki gibi bir darbe ortamının derhal hazırlanması için harekete geçilmesi gerektiği vurgulanıyordu. Türkiye’nin AB ekseninden ABD eksenine kaydırılması gerektiği vurgulanan raporda, AK Parti ile ordu arasındaki çatışma tezinden hareket edilerek, Erbakan iktidarının devrildiği gibi yeni bir “28 Şubat senaryosu”nun gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanıyor. İsrail’in Türkiye ile milyarlarca dolarlık silah pastasını kaybetmemesi için belli çevreleri harekete geçirilmesi gerektiği vurgulanan raporda, Türkiye-Suriye-İran arasındaki yakınlaşmanın sabote edilmesi ve Türkiye’nin Kuzey Irak’ta etkinliğinin azaltılması gerektiği vurgulanıyordu.

KÜSTAH, TÜRKİYE’YE DİL UZATMIŞTI

İsrail’in küstah Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi, üst düzey askeri temsilcilerin katıldığı toplantıda, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “aynaya baksın” deme cüretini göstermişti. Türkiye’nin uzun yıllar önce Ermenilere katliam yaptığını ve aynı politikayı Kürtler üzerinde sürdürdüğünü ileri süren Mizrahi, Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeyini işgal etmekle suçlamıştı. Genelkurmay Başkanlığı tepki göstermiş ve Dışişleri Bakanlığı da nota vermişti.

YAHUDİ YAZARDAN, DARBE ÇAĞRISI

İsrail’de yayınlanan The Jerusalem Post gazetesinin yazarı Barry Rubin, “Amerika Arkana Dikkat Et” başlıklı yazısında 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri AK Parti’nin kazanması halinde, Türkiye’nin radikal İslâm’a kayacağını ileri sürüyor. AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirleri kazanması halinde Türkiye’nin İslâm’a kayabileceği ve bunun sonucunda Suriye, Hamas ve İran gibi ittifakların artabileceği uyarısında bulunuyor. Obama yönetiminden, Türkiye’de kendine bağımlı kukla bir yönetim kurmasını isteyen Rubin, “ABD hızla zaman kaybediyor. Ortadoğu yanıyor, ABD boş boş bakınıyor. Amerika, arkana dikkat et!” diye yazdı.

===========

İşgalci İsrail, Batı Yaka’da binlerce konut inşaa etmeyi planlıyor
İsrail’in, Batı Yaka’daki yerleşimleri genişletmeyi durduracağına ilişkin verdiği taahhütlere rağmen, Batı Yaka’da binlerce konut inşaa etmeyi planladığı bildirildi. Haaretz gazetesinin haberine göre, Yeşil Hattın doğusundaki yerleşimlerde, Batı Yaka’daki askeri işlerin dışındaki uygulamalardan sorumlu Sivil Yönetim’in hazırladığı çevresel planlamalar, binlerce yeni konuta işaret ediyor. Hükümetin, hazırlanan bu planlara henüz onay vermediği kaydedildi. Haberde, taslakların, Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde insan hakları örgütü B’Tselem tarafından alındığı açıklandı. Sivil Yönetim’in bir sözcüsü, çevre alt komisyonunun çevresel gereksinimler doğrultusunda, bazen teorik düzeyde çalışmalar yaptığını” söylemekle yetindi.

==========

ABD’den işgalci İsrail’e ‘anti-Kassam’ füze sistemi
İşgal altındaki Filistin’in en büyük gruplarından HAMAS’ın İran ve Suriye’den silah aldığını öne süren İsrail, ABD’den yeni füze savunma sistemleri alıyor. Her yıl ABD’den milyarlarca dolar değerinde silah yardımı alan İsrail, Gazze’den gelen Kassam roketlerinin durdurulması için ABD’li ordu yetkililerini ağırlıyor. Amerika’nın Avrupa Merkez Komutanı General John Craddock, İsrailli ordu yetkilileriyle, Gazze’den gelen roketlerin durdurulması için nasıl bir sistem kurulması konusunda bir görüşme yaptı. İsrail’in Haaretz gazetesindeki habere göre, General Craddock’un aynı zamanda İran’dan gelebilecek uzun menzilli füzelere karşı önlem alınması konusunu da gündeme getirdiği bildirildi. Craddock’un Savunma Bakanı Ehud Barak, Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ve savunma departmanının diğer yetkilileriyle de görüştüğü kaydedildi. Geçtiğimiz yıl İran’dan gelebilecek füzelere karşı Negev kentinde kurulan Amerika’ya ait uzun menzilli radar sistemi X-Band (FBX-T radar) ile birlikte Amerikan İsrail ortak yapımı ve Türkiye’nin de satın aldığı; ancak henüz eline geçmediği Arrow anti-füze savunma sistemiyle birlikte kullanılacağı bildiriliyor.

HASAN TOSUN / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.