Azerbaycan’da masonik propaganda

Azerbaycan’da masonik propaganda
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in en sadık adamlarından Hava Kuvvetleri Komutanı Rızayev’in öldürülmesinin ardından ülkede İsrail propagandasının hat safhaya ulaştığı bildiriliyor

Azerbaycan’da Mason locasının kurulmasını engelleyen Rızayev’in öldürülmesinin hemen ardından bazı çevreler medyada “İsrail’in yeni parlamentosu geleneksel Azeri dostluğuna son vermeye başladı. Ermenistan’la yakın ilişkiler kurulması için komisyonlar oluşturuluyor. Bunda Türkiye ile İsrail arasındaki gerginlik temel rol oynuyor” görüşünü işliyor. 

ERMENİ KAMUOYU BAYRAM YAPIYOR

Azerbaycan’da yayınlanan Express gazetesi, İsrail Parlamentosunda Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ı destekleyen ve savunan milletvekillerinin sayısının bir hayli azaldığını yazdı. Gazete buna karşın Ermenistan desteğinin İsrail parlamentosunda arttığını ve bunun Ermeni kamuoyunda bayram havası yaşattığını öne sürdü. Gazete, bütün bunların nedenlerini sayarken, Tükiye ile İsrail ilişkilerinin gerginleşmesinin de İsrail’in tavır değişikliğinde temel bir faktör olduğunu iddia etti. Türkiye’de de bazı çevrelerin Başbakan Erdoğan’ın Davos çıkışından sonra ABD’deki Ermeni lobisinin Türkiye’nin aleyhine döndüğü ve sözde soykırım iddialarında Ermeni lobisinin yanında yer alacağı görüşünü işlemeleri dikkat çekiyordu. 

SORUŞTURMANIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR 

Öte yandan Rızayev’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın da giderek olayın üstünün örtülmesi sürecine girdiğine dikkat çekiliyor. Azadlık gazetesi, generalin öldürülmesinin üzerinden günler geçmesine rağmen suikastla ilgili halen çözülemeyen pek çok taraf olduğunu belirterek, özellikle diğer Azeri generallerin suikast çerçevesinde takındıkları ilgisiz tavra dikkat çekiyor. Gazete, suikasttan sonra Devlet Başkanı İlham Aliyev’in Kuveyt gezisini yarıda keserek ülkeye döndüğünü, ancak generallerin rutin faaliyetlerine bile son vermediklerine dikkat çekti. Gazete ayrıca Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı konumundaki kişinin de gözaltına alınarak sorgulandığını, ancak buna diğer generallerin tepki gösterdiği ve sorgulamanın tam olarak gerçekleştirilemediği belirtildi. 

MUHAMMED FATİH ERDOĞAN/ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.