11 Eylül hakkında şok iddia!

11 Eylül hakkında şok iddia!
Amerika’nın New York kentinin Manhattan bölgesinde bulunan Dünya Ticaret Merkezi’nin İkiz Kuleleri’ne 11 Eylül 2001’de yapılan saldırıda İsrail gizli servisi MOSSAD’ın rolü olduğu bir kez daha yinelendi.

American Free Press’te bir makale kaleme alan Gazeteci Michael Collins Piper, geçtiğimiz günlerde Lübnan’da 25 yıl boyunca MOSSAD’a ajanlık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Filistinli Ali al Jarrah’ın, 11 Eylül saldırılarını gerçekleştirenlerden Ziad al Jarrah’ın kuzeni olduğuna dikkat çekti ve Ziad’ın Ali al Jarrah tarafından eğitildiğini iddia etti.

NEW YORK TIMES’IN İDDİASI DOĞRU DEĞİL
The New York Times gazetesinin Ali al Jarrah’ın MOSSAD ajanı olduğu gerekçesiyle tutuklandığına dair haberinde kuzeni Ziad al Jarrah’ın 11 Eylül saldırılarında rol oynadığını yazdığını hatırlatan Piper, ancak New York Times’ın, kuzenlerin 20 yıl boyunca hiç görüşmediklerine dair iddiasının doğru olmadığını belirtti, birçok kaynağın bu ikilinin birbirleriyle sık sık görüştüklerini söylediğini yazdı.

1993’TEKİ SALDIRIDAN MOSSAD’IN BİLGİSİ VARDI
“11 Eylül olaylarını gerçekleştirenler arasında olduğu söylenen Ziad al Jarrah gerçekten MOSSAD ajanı ise, bu durum (Arap asıllı MOSSAD ajanının Dünya Ticaret Merkezi saldırısında bulunması) ilk kez olmuyor” diyen Piper, Araştırmacı Gazeteci Robert I. Friedman’ın 3 Ağustos 1993’te haftalık Village Voice gazetesindeki haberinde 1993’te Dünya Ticaret Merkezi’ne gerçekleştirilen ilk saldırıda tutuklanan Ahmed Ajaj’ın da MOSSAD ajanı olduğunu yazdığını hatırlattı.  

FBI’IN AJAJ RAPORU DOĞRU DEĞİL
ABD’nin 11 Eylül’ün mimarı olarak nitelendirdiği Şeyh Halid Muhammed ve yeğeni Remzi Yusuf’un, saldırılardan çok önce MOSSAD için çalıştığına dair bilgiler olduğunu, Ajaj’ın da Remzi Yusuf’un yakın bir arkadaşı olduğunu belirten Piper, Amerikan Federal İstihbarat Teşkilatı FBI’nın Ajaj’ı HAMAS üyesi olarak nitelendirmesine rağmen, Ajaj’ın hiçbir zaman HAMAS ya da Filistin Kurtuluş Örgütü içerisinde bulunmadığını yazdı. 

MOSSAD AJANI AJAJ’IN HİKAYESİ
Ajaj’ın bir sokak serserisi olduğunu ve 1988’de sahte Amerikan doları bastığı için Doğu Kudüs’te yakalandığına dikkat çeken Piper, Ajaj’ın 2,5 yıl hapse mahkum edildiğini ve bu süre zarfında MOSSAD tarafından eğitildiğini kaydetti. Gazeteci Robert Friedman’ın Village Voice gazetesindeki araştırmasında, Ajaj’ın bir yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldığını belirten Piper, “Friedman’ın araştırmasına göre Ajaj birden bire dindar bir Müslüman ve sert konuşmalar yapan bir milliyetçi oldu. Daha sonra Batı Şeria’ya silah soktuğu için yakalandı ancak bu sadece Ajaj’ı Filistinlilerin gözünde İntifada için çalışan biri olarak göstermek içindi. Ajaj daha sonra Filistinli gruplar arasına girerek, MOSSAD’a raporlar gönderdi” diye yazdı.

MOSSAD, SALDIRI PLANINI SAKLI TUTTU
İsrail istihbarat kaynaklarının, MOSSAD’ın bu tür adi suçluları eğitmesinin çok yaygın olduğunu ve İsrail’den sınır dışı edildikten sonra Pakistan’da görüldüğünü kaydeden Gazeteci Piper, Ajaj’ın Pakistan’daki Mücahitlerle olan macerasındansonra New York’a gittiğini ve Dünya Ticaret Merkezi’nin bombalanmasında rol oynadığı iddia edilen Şeyh Abdül Rahman’ın etrafındaki sözde ‘radikallerle’ buluştuğunu belirtti. Piper, Friedman’ın raporunda, Ajaj’ın Dünya Ticaret Merkezi’nin bombalanması konusunda bilgisi olduğunu ve bu bilgiyi MOSSAD ile paylaşmış olabileceğini söylediğini belirterek, MOSSAD’ın da bu bilgiyi saklı tuttuğunu kaydetti.

Mehmet Nedim Aslan-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.