Mustafa Balbay hakkında şok iddia

Mustafa Balbay hakkında şok iddia
''Ergenekon Terör Örgütü'' soruşturması kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde ek ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Neriman Aydın tutuklandı. Balbay Metris Cezaevi’n

Balbay'ın tutuklanma gerekçesinin 'Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs' olduğu belirtildi. Balbay'ın evinde ilk gözaltı sırasında yapılan aramada çıkan ve şifrelenmiş olan belgelerin çözümünden ek deliller elde edildi. Çözümü uzun süre alan şifrelerde Türkiye'yi sarsacak çok gizli bilgiler ve günlükler çıktığı belirtiliyor.

TÜRKİYE'Yİ SARSACAK BELGELER
Mustafa Balbay ile Neriman Aydın, ek deliller ışığında gözaltı kapsamındaki "zorla getirme" kararıyla İstanbul'a polis nezaretinde getirilmişti. Ek delillerin Türkiye'yi sarsacak nitelikte olduğu belirtiliyor. Özellikle Balbay'ın evinde ilk gözaltı sırasında yapılan aramada çıkan ve şifrelenmiş olan belgelerin çözümünden bu deliller elde edildi. Çözümü uzun süre alan şifrelerde Türkiye'yi sarsacak çok gizli bilgiler ve günlükler çıktığı belirtiliyor.
Bu arada, Metris Cezaevi’ne konulan Balbay’ın evindeki bilgisayarda daha önce bulunan ve şifreleri ancak çözülebilen belgelerde; Balbay’ın, Genelkurmay’dan elde ettiği gizli belgeleri yabancı istihbarat örgütleriyle paylaştığı ileri sürülüyor.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Murat Yönder ve Ercan Şafak tarafından yaklaşık 4 saat süren sorgulamada, Aydın'a 1 Temmuz 2008'deki operasyonda el konulan bilgisayarında ele geçirilen ve 2004'ten beri Genelkurmay ile Şener Eruygur'a yazdığı elektronik mektupların ve görüşmelerden sonra tuttuğu günlüklerin sorulduğu öğrenildi. Balbay'ı ise savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Kasım İlimoğlu sorguladı. Balbay üç savcıya yaklaşık 10 saat ifade verdi. (MUHAMMED EMİN / EMİR YILDIRIM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.