Şok ses kaydı için düğmeye basıldı

Şok ses kaydı için düğmeye basıldı
Ergenekon zanlısı emekli general Hurşit Tolon'a ait olduğu söylenen ses kaydı hakkında Başsavcı Aykut Cengiz Engin, gereğinin yapılacağını duyurdu.

HURŞİT TOLON'UN SES KAYDI - TIKLA

İSMAİL HAKKI KARADAYI'NIN SES KAYDI - TIKLA

ŞENER ERUYGUR'UN EŞİNİN SES KAYDI - TIKLA

Konuşmada kendisi hakkında "Hadi şimdi o Çevik Kuvvet'le durdursun. Gücünü göreyim bakayım." denilen Başsavcı Aykut Cengiz Engin, Tolon'un ses kaydıyla ilgili, haberin yayınlandığı gazetenin bulunduğu bölgedeki savcıların gereğini yapacağını duyurdu. Başsavcı, "İlgili savcılar gereğini yapar." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ise yargı camiasını aşağılayan bu sözlere ilişkin olarak sessiz kalmayı tercih etti. Özok, "Sözlerimiz yanlış yerlere çekilebiliyor. Biz suçun cezasız kalmamasını savunuyoruz; ancak bir şey söyleyince taraf ilan ediyorlar." dedi. İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ise telefonlara cevap vermedi. Hurşit Tolon, söz konusu kayıtta gerekirse GATA'ya bir ekip gönderilebileceğini ve oradaki Ergenekon şüphelisi hastayı savcılık iznine gerek bile duymadan kurtarabileceğini de anlatıyordu. Yargı mensubunu muhatap almayacağını anlatırken de savcıya hakaret ediyordu: "Ne savcısı, sen kim oluyorsun lan? Sen kimsin lan bana yazıyorsun?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.