Encümen-i Daniş aday yaptırdı

Encümen-i Daniş aday yaptırdı
Ergenekon soruşturması kapsamında içeriye alınmayan yöneticisi kalmayan İşçi Partisi’nin Ankara’da CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın’ı destekleyeceğini deklare etmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

ŞOK İTİRAFLAR

Murat Karayalçın’ın SHP’deki en yakın adamlarından biri olan Ömer Gürcan, Vakit’e yaptığı açıklamada, “İşçi Partisi ve CHP aynı yapının kadrolarıdır. Birbirlerinden farkları yoktur. Düne kadar CHP’liler Karayalçın’ı çok ağır eleştirirken, sürpriz bir şekilde aday göstermeleri boşuna değil. Karayalçın’ın adaylığını Encümen-i Daniş istedi, Demirel aracılık yaptı, Ergenekon’a yakın çevreler baskı uyguladı ve CHP Karayalçın’ı aday gösterdi. DSP’nin Ankara’da aday göstermesi engellendi. Hemen ardından da DSP’liler Karayalçın’ı destekleyeceklerini açıkladı” dedi.

KARAYALÇIN VE ENCÜMEN-İ DANİŞ

Karayalçın’ın Ergenekon ile olan ilişkisini Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın açıkladığını belirten Gürcan, “Çok konuşmaya aslında hiç gerek yok. Karayalçın’ın kimlerin Belediye Başkan adayı olduğu net... Karayalçın bizleri SHP’de toplamış ve yaptığı açıklamada ‘Kesinlikle CHP’den aday olmayacağım’ demişti. Ne oldu peki? Tam tersi bir durum... Karadayı ses kaydında ne diyor, ‘Karayalçın Encümen-i Daniş üyesidir.’ Bu açıklama sonrasında ise Karayalçın ne dedi; ‘Encümen-i Daniş üyesi değilim ama çağırsalar seve seve giderim.’ Durum bu kadar açık” diye konuştu.

ASLAN DEĞİRMENCİ/ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.