Bu medya patronu İsrail’e bağlılık yemini etti!

Bu medya patronu İsrail’e bağlılık yemini etti!
Dünyanın birçok ülkesinde sayısız görsel ve yazılı basın organı sahibi olan medya patronu Rupert Murdoch, Amerikan Yahudi Komitesi tarafından ‘İnsan İlişkileri Ödülü’ne layık görüldü. Amerika, Avrupa, Avustralya ve Asya’da birçok te

İŞTE AYDIN DOĞAN'IN İSRAİL YANLILIĞININ GERÇEK NEDENİ

Dünyanın birçok ülkesinde sayısız görsel ve yazılı basın organı sahibi olan medya patronu Rupert Murdoch, Amerikan Yahudi Komitesi tarafından ‘İnsan İlişkileri Ödülü’ne layık görüldü. Amerika, Avrupa, Avustralya ve Asya’da birçok televizyon kanalı ve gazete sahibi olan Avustralya asıllı iş adamı Murdoch, New York’ta Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) tarafından düzenlenen ödül töreninde adeta İsrail’e bağlılık yemini etti. AJC’nin web sitesinde de yayınlanan Murdoch’ın konuşmasında, ilginç ifadeler yer aldı.

‘KEŞKE YAHUDİ OLSAYDIN’ TEMENNİSİ

Kendisine verilen ödülden dolayı büyük bir onur duyduğunu belirten Murdoch, “Karşıtlarım benim bir Yahudi olduğumu, en yakın arkadaşlarım da Yahudi olmamı arzuluyorlar” diyerek başladığı konuşmasında, İsrail ve Yahudilerin her tarafta saldırı altında olduğunu öne sürdü.

‘DÜŞMANIMIZ AYNI’ MESAJI VERDİ

Gazze katliamı sırasında sahip olduğu gazete ve televizyonlarının İsrail’i haklı gösteren yayınlarıyla dikkati çeken Murdoch konuşmasında, Avrupa’da ve başka birçok yerde tarihin çöp sepetine atıldığını düşündükleri Anti-Semitizm’in yeniden ortaya çıktığını ileri süren medya patronu Murdoch, adeta bir politikacı gibi konuştu. Murdoch, “Hizbullah ve HAMAS’ı destekleyen İran şimdi nükleer silah sahibi olma peşinde. Hindistan’da İslamcı teröristler Mumbai Yahudi merkezine saldırdı. Benzer saldırılar başka yerlerde yapılıyor. En önemlisi de, İsrail devletinin güvenliğine ve egemenliğine karşı artan saldırıların artmasıdır. Bu saldırılar, bizden nefret ettikleri sebepten dolayı İsrail’den de nefret ediyorlar. Bunlar özgürlük, tölerans ve demokrasiye karşılar, Yahudi devletiyle birlikte barış içinde yaşama niyetinde değiller” dedi.

‘İSRAİL İSTESEYDİ, GAZZE’Yİ DÜMDÜZ EDERDİ’

İsrail’in son Gazze saldırısını ‘haklı’ bulan ve İsrailli liderlerin HAMAS’ı suçlayan ifadelerini tekrarlayan medya patronu Murdoch, “HAMAS, aylardan beri İsrailli sivillerin üzerine roketler atıyor. Tüm terörist saldırılar gibi, burada da amaç özgür toplumlar arasına korku salmaktır. İsrail buna katlanamaz. Hiçbir egemen ülke, vatandaşları saldırıya uğrarken, yerinde oturamaz. İsrail isterse, Gazze’ye dümdüz eder ama İsrail demokratik bir ülke ve sorumlu davranıyor” ifadelerini kullandı. 

MEDYA DESTEĞİNİ DEVAM ETTİRECEK

Murdoch, konuşmasında İsrail ve Yahudilere şimdiye kadar verdiği medya desteğini devam ettireceği imasında da bulundu. “Filistinlilerin acı çeken görüntüleri, evlerinin yıkılması, HAMAS’ın davasına sempati uyandırıyor. Ben merak ediyorum. Neden hiç kimse HAMAS liderlerini savaş suçuyla yargılamıyor. Bizler Batı’da İsrail’in Avrupa ve Amerika’nın yardımı olmadan yaşayamayacağını düşünüyorduk. Şimdi ise şunu düşünmemiz gerekir: Acaba teröristler İsrail’de başarılı olursa bizler Avrupa ve Amerika’da yaşayabilir miyiz?” şeklinde konuştu.

‘İSRAİL NATO’YA DAHİL EDİLSİN’ 

İsrail’in NATO’ya dahil edilmesi gerektiğini de kaydeden Murdoch, özgür dünyanın bunun ‘bizim savaşımız değil’ diyerek yanlış yaptığını öne sürdü. “Sonunda İsrail halkı bizim savaştığımız düşmanla savaşıyor. Ki bu düşman soğuk kanlı katiller, bunlar barışı, özgürlüğü reddediyor, bunlar bombalarla, intihar bombaları tarafından yönetiliyor” sözleri dikkat çekti.

RUPERT MURDOCH’IN SAHİP OLDUĞU MEDYA KURULUŞLARI

DÜNYANIN en büyük medya şirketinden birisi olan News Corporation’ın sahibi olan Rupert Murdoch, geçtiğimiz yıl şirketin yönetimini oğluna devretti. Film yapım ve yayıncılığı, televizyon, kablolu televizyon programcılığı, uydu televizyon yayıncılığı, dergi ve ek yayıncılığı, gazete yayıncılığı ve kitap yayıncılığı alanlarında faaliyet gösteren Murdoch ailesinin varlıklarının toplam değeri 55 milyar dolar, yıllık geliri ise yaklaşık 25 milyar dolar. 

Öncelikle ABD, Avrupa, İngiltere, Avustralya, Asya ve Pasifik havzasında birçok medya kuruluşuna sahip Murdoch’ın Türkiye’de yayın yayın Fox TV’nin de sahibi olduğu belirtiliyor. 
Toplam 175 gazeteye sahip Murdoch’ın sahip olduğu bazı medya kuruluşları şöyle:

GAZETELER

New York Post, The Times, The Sunday Times, The Sun, News of the World, The Australian, The Weekend Australian, The Daily Telegraph, The Sunday Telegraph, Herald Sun, Sunday Herald Sun, The Fiji Times

FİLM SEKTÖRÜNDEKİ ŞİRKETLERİ

Fox Filmed Entertainment, Twentieth Century Fox Film Corporation, Fox 2000 Pictures, Fox Searchlight Pictures Fox Music, Twentieth Centrury Fox Home Entertainment, Twentieth Centrury Fox Licencing and Merchandising

TELEVİZYON KANALLARI

Fox Broadcasting Company, Star, Cine Canal Telecine Direkt uydu TV yayınları, SKY Italia, Sky Sport Calcio Sky, Sky Cinema, Sky TG 24, British Sky Broadcasting, DIRECTV Group Kablolu TV yayıncılığı, Fox News Channel Fox Cable Networks, Premier Media Group

DERGİ VE EKLER

News America Marketing INSIDEnut

KİTAP YAYINCILIĞI

HarperCollins Publishers

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.