Genelkurmay, Balbay’daki gizli belgelere sessiz!

Genelkurmay, Balbay’daki gizli belgelere sessiz!
Ergenekon sanığı Mustafa Balbay’ın tutuklamasına sebep olan bilgisayarındaki TSK’ya ait çok sayıdaki gizli belgelere, Genelkurmay’ın duyarsızlığı dikkat çekiyor. 

BALBAY, BU RAPORLARI MOSSAD'A NEDEN ULAŞTIRDI?

Genelkurmay Başkanlığı, 6 gün önce İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Mustafa Balbay’ın bilgisayarında şifrelenmiş halde bulunan gizli istihbarat raporları hakkında soruşturma açmak bir yana, herhangi bir açıklamada dahi bulunmaması dikkatlerden kaçmazken, bu ilgisizlik tepkilere sebep oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ASDER Ankara Şube Başkanı Emekli Kurmay Binbaşı Kemal Şahin ise “Yıllardır sebepsiz yere küslük yaşadığımız komşularımızla tam arayı düzeltmişken, savaş sebebi olacak istihbarat raporları TSK’dan çalınıyor, kendisini her konuda açıklama yapma ihtiyacı hissedenler ise sessizliğe bürünüyor” dedi.

“GENELKURMAY’IN TAVRINI HAYRETLE İZLİYORUZ”
Kemal Şahin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait çok sayıdaki gizli istihbarat raporları ve belgelerinin “Ergenekon Terör Örgütü” soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın bilgisayarında çıkmasının çok vahim bir durum olduğunu belirtti. Şahin, Genelkurmay’ın sükûnetini ise hayretle izlediklerini kaydetti. Emekli Kurmay Binbaşı Şahin, “Mustafa Balbay gözaltına alındı ve bilgisayarından çok mahrem belgeler çıktı. Yıllarca aramız bozuk olan komşularımızla son dönemde arayı düzeltmişken, birileri TSK’nın İran, Irak, Suriye ile ilgili istihbarat çalışmalarını sızdırdığı belirtildi. Gizli belge çalınmasını ve Genelkurmay’ın tavrını hayretle izliyoruz. Yönergeler ortada, belgeler nasıl korunur, kimler görebilir, sızdırılırsa ne olur, soruşturma açılır mı, prosedürü belli. Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda çok hassas olması gereklidir. En ciddi arşivleme sistemini TSK yapar. Ben yıllarca TSK bünyesinde görev yaptım ve biliyorum ki içeride adamları olmazsa bu belgeler sızamaz, çalınamaz. Bu bir casusluk olayıdır ve mutlaka üzerine gidilmelidir” şeklide konuştu.

“BİZİM ÇOCUKLAR” OLDUĞU İÇİN Mİ SESSİZ KALINIYOR?
“Yine öğrendiğimize göre Mustafa Balbay bu belgeleri yabancı servislere servis yaptı. Bunlar savaşa neden olacak kadar korkunç iddialar; fakat TSK’dan tık yok. Bir soruşturma bile açmıyor. TSK’dan bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Yoksa “bu çocukları bizim çocuklar” olduğu için mi herhangi bir soruşturma açılmadı ve sükûnet korunuyor” diye tepki gösteren Şahin, TSK’nın kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmamasının altında yatan sebebi ise “biz yaparız-ederiz, kimseye de hesap vermeyiz” yaklaşımına bağladı. Kemal Şahin, “Bana göre ‘biz yaparız-ederiz, kimseye de hesap vermeyiz’ tarzı yaklaşım, hâlâ birilerinin felsefesi gibi. Biz vergi ödüyoruz, biz bu ülkenin evladıyız ve bu ordu tesislerinin çevresindeki tel örgü bile bize ait ve hesap sorma hakkını da kendimizde görüyoruz. Derhal soruşturma açılmalı ve cevap bekleyen kamuoyu tatmin edilmeli” şeklinde konuştu.

MURAT ALAN - KENAN KIRAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.