Paşalara hapis yolu!

Paşalara hapis yolu!
Tahliye gerekçeleri ortadan kalkan Hurşit Tolon ve Şener Eruygur paşaların tutuklanıp cezaevine konulması gerektiği ifade ediliyor. Emekli Savcı Necati Özdemir, kamu vicdanının rahatsız olduğunu belirterek, görevin Ergenekon savcılarına düştüğünü söy

Ergenekon sanıkları emekli generaller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sağlık problemleri sebebiyle tahliyelerinin ardından sağlık yönünden hiçbir problemleri olmadığını kanıtlayan ses kayıtlarının internete düşmesi, ikilinin yeniden cezaevine gönderilip gönderilmeyeceği tartışma konusu oldu. Emekli Savcı Necati Özdemir, kamu vicdanının rahatsız olduğunu belirterek, görevin Ergenekon savcılarına düştüğünü belirtti. Özdemir, “Savcı mevcut deliller çerçevesinde itiraz ederse, iki paşanın yeniden hapse girmesi sözkonusu olabilir” dedi.

TURP GİBİ OLDUKLARI İSPATLANDI
Ergenekon terör örgütünün tutuksuz şüphelilerinden emekli Orgeneral Hurşit Tolon’a ait olduğu iddia edilen ses kaydı geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Kayıtta kilo kaybı gerekçe gösterilerek tahliye edilen Hurşit Tolon’un spor yaparak zayıfladığı bizzat kendi ağzından itiraf ediliyordu.Tolon şunları söylüyordu: “Her gün bir saat yürüdüm. En az beş kilometre her gün yürüdüm. Ben zayıflarken dört ayda böyle eridim. Yani muntazam bir eğriyle zayıfladım. Gece gündüz yürüdüm. Günde en az 100’e yakın mekik yapardım. Şimdi en son 93 kiloyum ben.” Tolon için ilk tahliye edildiğinde yapılan delil yetersizliği yönündeki tahliye gerekçesi daha sonra sağlık sorunlarına bağlanmıştı.

Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un GATA kanalı ile tahliyesinin ardından ortaya çıkan ses kaydında da hiçbir sağlık problemi olmadan GATA’da yatırıldığı ortaya çıkmıştı. İnternet paylaşım sitelerine düşen şok ses kaydında Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur’un GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan’la yaptığı konuşmaların ses kaydında, “buradan taburcu edilirse tekrar aynı şeyler yaşanır endişesi var” deniyordu. 

Konuşmanın diğer bölümünde ise Org. Eruygur’a hiçbir tedavi yapılmadığı, Org. Eruygur’un hastaneye gitmiş olmak için GATA’da bulunduğu anlatılıyordu. Kayıtta, Eruygur’la ilgili GATA’da ne bir kan testi, ne bir film olduğunu; bunun Emekli Sandığı’na fatura edilirken sıkıntıya neden olacağı üzerinde duruluyor ve bunların halledilmesi isteniyordu. Kaydın bir bölümünde ise, Org. Eruygur’un GATA içinde çekilmiş ayakta fotoğrafları bulunuyordu.

---------

HUKUKÇULAR: KAMU VİCDANI RAHATSIZ
İki ses kaydının ortaya çıkmasının ardından iki generalin sağlık sorunları sebebiyle gerçekleşen tahliyelerinin gerekçelerinin ortadan kalktığını belirtirten hukukçular, itiraz üzerine ikisinin de yeniden tutuklanabileceğine dikkat çekiyor. Emekli Savcı Necati Özdemir, ortaya çıkan ses kayıtlarının kamu vicdanında derin yaralar açtığına dikkat çekerek, “Kayıtlardan iki generalin de sağlık sorunlarının olmadığı anlaşılıyor. Fakat ikisi de tahliye edilmiş durumda. Kamu vicdanı hiç rahat değil. Mevcut durumda soruşturmayı yürüten savcıların itirazı üzerine yeniden tutuklanmaları sözkonusu olabilir. Fakat tutuksuz yargılanan çok sayıda sanığın da çok ciddi cezalar aldığını biliyoruz” dedi. Türkiye’de yargının oksijen çadırında olduğunu söyleyen Necati Özdemir, “Özellikle Ergenekon soruşturması sulandırılmak isteniyor. Müdahale arzusu söz konusu” diye konuştu.

HAKAN GÜNDÜZ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.