Kartelden Kara oyun!

Kartelden Kara oyun!
Ergenekon, CHP ve kartel medyasının nasıl bir işbirliği içinde oldukları birer birer ortaya çıkmaya başladı... Murat Karayalçın’ın Ankara adaylığını Encümen-i Daniş’in istediğinin ortaya çıkmasından sonra, kartel gazetelerinin de DSP adayına,

DSP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı iken Zeki Sezer’in, “Karayalçın’ı destekliyoruz. Aday çıkarmıyoruz” açıklaması ile adaylığı düşen Siyaset Bilimci Murat Güztoklusu, Vakit’e yaptığı açıklamalar ile kartel medyasının gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı. 

Daha önce en yakın arkadaşları tarafından “Encümen-i Daniş ve Ergenekoncuların adayı” olmakla suçlanan Karayalçın’ın “Belli odakların adayı” olduğunu belirten DSP üyesi Güztoklusu, her şeyi açık açık anlattı. “Bir zafiyet ve teslimiyet söz konusu” diyen Güztoklusu, “Bunun siyasal, mantıksal, ahlaksal ve hukuksal bir açıklaması yok. Bir yerden bir tutsaklık olduğu açık. Belli odaklar bir karar alıyor ve bunu empoze ediyorlar. Normal olan diğer illerde olduğu DSP’nin Ankara’da da aday çıkarmasıydı. Eskişehir’de ve İstanbul’da çıkarır da Ankara’da çıkarmazsanız buna mantıklı bir açıklama getirmeniz gerekiyor. İsimler değil parti önemlidir. Ama bir anormallik olduğu ortada. Süreç içersinde iki defa görüşmek istedim ama Sezer tarafından kabul edilmedim. Çekingenliği ilk günden belliydi” dedi. 

HÜRRİYET GAZETESİ BAKIN ADAYINI NASIL AÇIKLIYOR!
“Olaya medya tarafından bakmak lazım” değerlendirmesinde bulunan Güztoklusu, kartel medyası ile CHP’nin karanlık ilişkisini şu şekilde anlattı: “Ben önceki seçimlerde de adaydım. Hürriyet gazetesine ziyarette bulundum. Seçim çalışmalarımız hakkında bilgi vermek istedim. Ancak gazetenin temsilcileri bize açık açık ‘Biz bu seçimde grup olarak CHP’yi destekleme kararı aldık’ dedi. Baksanıza medya karar almış. Karayalçın’ın nasıl aday olduğu belli. Açıkça medya aktif rol oynuyor. Bu seçimlerde de DSP’ye medyadan baskı geldiğine inanıyorum. Medyadan baskı geldiği kesin.” 

“ANKARA’DA BOŞ ARSA ÇOK”
Güztoklusu, medya ile CHP arasında nasıl bir ilişki olduğunu ise şu sözleri ile açıkladı: “İstanbul Hilton ile ilgili bazı konular daha önce ortaya çıktı. Benzer bir durum sanırım Ankara’da da var. Bir çıkar ilişkisi. Bir bağlantı olabilir. Medya kime ne yaptıracağını bilir. Medyanın gücü de ortada. Boş arsa çok ama boş kalan kutular da zaman içinde dolacak. Hiçbir şeyin gizli kalacağına inanmıyorum. Hep birlikte izleyip göreceğiz.”

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.