Kanlarına dokundu!

Kanlarına dokundu!
TÜBİTAK'ın Darwin'e sansür uyguladığını iddia eden kartel medyası 'topyekün' savaş başlattı. TÜBİTAK'a maymunlu kapak önerilerinde bulunan kartel medyası, yazarları aracılığıyla da evrim teorisinin bir numaralı savunuculuğunu yaptı, hem de Vatikan'ı refer

Kartel gazetesi Radikal, TÜBİTAK'ın tutumu ile ilgili ilginç bir habere imza attı ve rahatsızlığını şu ifadelerle dile getirdi: 

Acaba maymun Santino TÜBİTAK’ı da taşlar mı?

"TÜBİTAK’a yeni kapak önerisi:Şempanzenin ziyaretçilerine atmak için taş topladığı, yani insan gibi geleceği tahmin edip eylem planladığı ortaya çıktı.

Türkiye TÜBİTAK’ta ‘evrim teorisi’ sansürünün şokunu yaşıyor, dünyanın gündemi başka.

Türkiye’nin en önemli bilim merkezi TÜBİTAK, Charles Darwin’in 200. yaşı nedeniyle hazırlanan ‘Evrim’ dosyasını dergisinden çıkarırken, dünyanın dört bir yanından hemen her gün, ünlü bilim adamının teorisini destekleyen araştırmalar geliyor. Son heyecan verici araştırma İsveç’ten: “Bir şempanzenin tutsak olduğu hayvanat bahçesinde ziyaretçilere biriktirdiği taşları atması gibi önceden tasarlı eylemler, bazı hayvanların insanlar gibi geleceğe yönelik planlar yapabildiğini ortaya koyuyor.”

VATİKAN'I REFERANS GÖSTEREN KARTEL YAZARI İSLAM'A NASIL HAKARET ETTİ

TÜBİTAK utancı başlıklı bir yazı kaleme alan Radikal yazarı Haluk Şahin, Darwin'e sansürün insanı utançtan yerin dibine soktuğunu iddia etti ve bakın yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkeye nasıl hakaret etti...

TÜBİTAK utancı

İnsanların ülkeleriyle övündükleri zamanlar da oluyor, utançtan yerin dibine geçtikleri zamanlar da. Örneğin, geçen yıl bu günlerde, barış mesajı vermek için çıktığı yolculuk sırasında Gebze dolaylarında tecavüze uğrayıp öldürülen 

(...)

Biliyorsunuz, bu yıl evrim kuramının kurucusu Charles Darwin’in 200., en önemli eseri ‘Türlerin Kökeni’nin yayımlanışının ise 150. yıldönümü. (...)

Bu bağlamda, TÜBİTAK gibi ‘bilimsel’ (tırnak içine alıyorum, çünkü artık emin değilim) bir kuruluşun yayın organında Darwin’i kapak yapması son derece normal hatta kaçınılmaz bir şey. Günümüzde, aşırı bağnaz bir kaç grubu saymasanız, herkes Darwin’i çağımız biliminin ve özellikle büyük sıçramalar yapmakta olan biyolojinin babalarından biri sayıyor.

Evrim ‘kuramı’ diyoruz ama, o ‘kuram’ artık bilimsel bir olgu olarak kabul ediliyor. Tıpkı yerçekimi gibi -ki onun da zamanında meleklerin kanat çırpışlarıyla açıklamaya çalışanlar olmuştu!

Durum böyleyken, üstelik kendisine bilimsel unvanlar verilmiş insanlardan oluşmuş bir kurulun böyle bir sansür uygulaması nasıl açıklanabilir? 

Darwin’in sansürü, cehaletin bilimi ezme girişimidir. Türkiye’yi komik duruma düşürmekten başka işe yaramaz.
Ola ki bunu yapanlar evrim kuramının kendilerine öğretilen dinsel yaratılış öyküsüne uymadığı için, inançları gereği yapmışlardır. Öyleyse de, ne kadar hazin!

Darwin’in kendisi Tanrı inancı ile (teizm) evrim arasında bir çelişki görmediğini kaç kez yazmıştı. Çağımızın en önem dinsel düşünürlerden birçoğu evrimin dinsel inanca pekâlâ uyabileceğini savundular. 

Darwin’e başlangıçta şiddetle karşı çıkan İngiliz Kilisesi geçen yıl eylül ayında özür diledi ve şöyle dedi:
“Seni yanlış anladığımız, sana karşı gösterdiğimiz ilk tepkilerde hatalı olduğumuz ve bu nedenle başkalarının seni yanlış anlamasına sebep olduğumuz için özür dileriz.”

Vatikan bile geçen hafta bu konuda bir konferans düzenledi. Papa 2. Paul yıllar önce “Evrim bir hipotezden çok daha fazlasıdır.” (Yani, doğrudur) demişti zaten.

Ve bizim ‘bilim’ insanlarımızın yaptığına bakın!

Kimse bana Türkiye ileri gidiyor mavalı okumasın. En önemli bilim kurulu Vatikan’ın gerisine düşmüş bir

ülkenin gittiği yön bellidir: Geriye! - Haluk Şahin


EVRİM'İN BİR NUMARALI SAVUNUCUSU KESİLDİLER


Hürriyet yazarı ve İllegal Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi de, TÜBİTAK ve evrim teorisine karşı çıkan kesimlere saldırdığı bir yazı kaleme aldı.

İşte Ekşi'nin, 'Evrimsiz kafa' başlıklı yazısından bir kaç ayrıntı: 

MERHUM Prof. Dr. Turhan Feyzioğlu iyi ki bugünleri görmemiş. Eğer "bilimsel ve teknolojik gelişmemizin lokomotifi" olsun diye kurduğu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun (TÜBİTAK) saygın yayın organı "Bilim ve Teknik Dergisi"nin kapağından Charles Darwin’in kovulduğuna tanık olsaydı bir kere daha ölürdü.

(...)

Darwin sadece din adamları dünyasında değil, bilim dünyasında da kendisine itiraz edenlerle karşılaşmıştır. 

Ama çağımızda Darwin artık, bilimsel kafa ile bağnaz kafayı ayıran bir turnusol kağıdı işlevi görmektedir. 

Bağnaz kafalar onu okul kitaplarından çıkarmaya çalışıyorlar. Çünkü Darwin’in hem "canlının kökeni" konusundaki görüşlerini kendi dini inançlarına, daha doğrusu kutsal kitaplarda yazanlara aykırı buluyorlar, hem de "doğal ayıklanmaya" ilişkin görüşlerini yani "çevresine uyum sağlayamayan canlının -ve türünün- ayıklanacağına" ilişkin iddiasını kabul etmiyorlar. 

Bu görüş, canlı türlerini tabii bir değişimin meydana getirdiği bir çeşitlilik olarak değil, káinatı yaratan büyük gücün (Allah’ın) iradesiyle belirlenmiş olmanın bir sonucu olarak görüyor.

Bu tartışmaların ortasında bulunan Vatikan adına Kardinal William Levada gerçi 2 Mart 2009 günü, "Katolik kilisesinin Evrim Teorisi gibi bilimsel gerçeklere engel olmak gibi bir tavrı bulunmadığını" söyledi."


KARTEL'DEN DARWİN REKLAMI

Kartel yazarı Doğan Hızlan ise hızını alamayarak merak edenler için Darwin ve teorilerini anlatan kitapların listesini yazısının sonuna ekledi... İşte o yazıdan bazı ayrıntılar: 

"TÜBİTAK, duyulan güveni kaybetmiştir"

UNESCO, 2009’u Darwin yılı ilan etti. Dünya onu anıyor, hakkında birçok makale yayımlanıyor.

Dünyanın saygın gazeteleri, dergileri Darwin ekleri verdi.

Bunların içinde Evrim Teorisi’ne inanmayan, karşı düşüncede olanlar elbette vardır. Ama bilimsel ahlak, bilim özgürlüğü sansüre uğramayacak kadar kutsal bir hak olduğundan müdahale yerine, kendi karşıt düşüncelerini yazabilirler.

Eğer Darwin’in düşüncelerine karşıtlığı, onu belli bir düşüncenin saplantılı tutsaklığına sürüklemişse, bir bilim kurumundaki böyle bir yönetici nesnelliği tehlikeye atıyor demektir.

Karşıt düşüncelere hayat hakkı tanımayan birine bilim adamı demek mümkün müdür?

(...)

DARWIN ve Evrim Teorisi üzerine bilgi edinmek isteyenler, kitapçılarda zengin bir liste bulabilirler.

Ben üç kitaptan söz edebilirim: (...)"

İKTİDARA VE İSLAMA SALDIRI

"Etek öpmek" başlıklı yazısında Kartel yazarı Yalçın Doğan da, TÜBİTAK'ın tutumunu iktidar yalakalığı olarak nitelendirdi ve bakın hangi iddialarda bulundu:

"ETEK ÖPMEK"

"Dünya kitabın 150. yılını kutlarken, TÜBİTAK, adı üstünde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu yayın bölümü kutlamalara katılmak için, aylık dergisinde Darwin’i kapak yapıyor.

TÜBİTAK yönetimi ise, hem kapağı değiştiriyor, hem dergideki Darwin yazılarını atıyor. Ne de olsa, Darwin bir sapkın ve İslamın lanetlediği birisi.

Tipik işgüzarlık, tipik iktidara yaranma gösterisi. Daha ötesi, AKP yönetiminde Türkiye’ye yerleşmiş olan hastalıklı zihniyet karşısında etek öpme provası.

Ama, bu arada edindiğim bilgiye göre,

AKP Yönetiminin dergi kapağından Darwin’in çıkarılmasından haberi yok.

O zaman daha da kötü ve tehlikeli, çünkü:

1-TÜBİTAK yönetimi bilimi ideolojiye alet ediyor. Orta Çağ kafasına dönüyor.

2-Bilim iktidarlar karşısında bağımsızdır, felsefesini yerle bir ediyor.

3-Bilimi, iktidarlar yararına kullanabileceğinin sefil bir örneğini sergiliyor. Üstelik, kendiliğinden.

Boşuna dememişler, bir toplumda ihanet bilimden geliyorsa, vay haline o toplumun."

Engin Kaşdaş-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.