Karadayı'ya bir kötü haber daha!

Karadayı'ya bir kötü haber daha!
Malatya Hukukçular Derneği, Emekli Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında basına yansıyan ses kayıtlarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

KARADAYI MUMCU'YU BÖYLE AZARLAMIŞ (SES KAYIT) TIKLA

KARADAYI'NIN ŞOK SES KAYDI (SES KAYIT) TIKLA

PAŞALARIN TÜM SES KAYITLARI (SES KAYIT) TIKLA

Malatya barosu avukatları adına açıklama yapan Necati Karabay, 'Bu işi bir tek şey, silahlı kuvvetler temizler artık. Eğer seçimlerde de başarılı olunmazsa silahlı kuvvetlerin bunu halletmesi gerekir' sözlerinden dolayı İsmail Hakkı Karadayı hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Son günlerde internette ve medyada eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddiasıyla ses kayıtların yayınlandığına değinen Karabay, "Ses kayıtlarında alenen cebir ve şiddet kullanılarak TBMM'nin görevleri yapmasını engelledikleri, hükümetinin görevlerini yapmasına engel olarak TCK'nin 309,311, ve 312 maddelerinde yazılı suçları işledikleri yolunda kuvvetli deliller ortay çıkmıştır. Masumiyet karinesine inançla kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz. Suç işlendiği iddia olunan her kim olursa olsun hakkında gerekli soruşturma yapılarak yasal gereğinin takdir ve ifa edilmesini elde edilen delillerle kuvvetli şüphe oluşması halinde haklarında kamu davası açılarak hukuk içinde hesap sorulması gerekiyor." şeklinde konuştu.

YARSAV başkanının da, bir siyasi parti lideri gibi konuştuğunu söyleyen Karabay, "Yargıtay binası altında dernek adı altında siyasi açıklamalar yapılması yargıya olan güveni zedeliyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.