Askeri mahkemeye Genelkurmay rüşveti mi?

Askeri mahkemeye Genelkurmay rüşveti mi?
Ergenekon ve karargâh evleri davaları konusunda, askeri mahkeme ve Genelkurmayın tavrı hakkında şok bir ayrıntı daha internet ortamında dolaşıyor. İddiaya göre askeri mahkemeye karargah evleri davasının kapatılması için maddi ve manevi baskının yanı

BELGEYİ ORJİNAL BOYUTUYLA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Rusvetinbelgesi isimli internet sitesinde ortaya atılan şok iddia; bir de belgeye dayandırılmış. 

Konuya ilişkin ayrıntılarda ise inanılmaz bir senaryo yer alıyor. 

İşte tüm ayrıntıları"

"Askeri mahkeme’ye karargâh evleri davasının kapatılması konusunda maddi ve manevi baskısı yapıldı. Bunun da ötesinde davayı yürüten askeri hâkim ve savcıya, tavırlarını yumuşatmak için karargâh evleri davası kararının hemen öncesinde “rüşvet gezisi” yaptırıldı. Her ikisinin de eşleri ve çocukları ile birlikte katıldıkları bu gezinin mekânı Amerika’ydı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’ndan onaylı konferansa katılım gezisi bir “resmi gezi” hüviyetinde görünmesine rağmen sadece ve sadece “tatil rüşveti” mahiyetindedir.

Karargah’tan Washington Sahlı Kuvvetler Ataşeliği’ne gönderilen bilgilendirme faksından da anlaşılacağı üzere, Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve Hava Hakim Albay Ahmet erdem, 26-31 Ocak 2009 tarihleri arasında Amerika’da gerçekleştirilecek olan “hava ve uzay hukuku forumu” konulu bir konferansa katılacaklardı.
“görev” mahiyetindeki bu geziye, Hv. Hak. Alb. Ahmet Zeki Üçok ve Hv. Hak. Alb Ahmet Erdem’in eşleri ve çocuklarının katılacağına dair hiç bir resmi bilgi ve kayıt olmamasına rağmen onlar da katıldılar ve hep beraber 25 Ocak 2009’da Washington’a uçtular ve orada askeri ataşelik tarafından karşılandılar.

Sadece, 28 Ocak 2009 tarihindeki konferansa katılan askeri hâkim ve savcının bu tarihten sonraki günlerde, gelecekleri 6 Şubat 2009’a kadar başka hiç bir resmi işlem ve ilişkilerinin olmadığı öğrenildi.

Eşleri ve çocuklarının anlattıklarına göre, Amerika’da kaldıkları on gün boyunca, iki aile Washington yanında Amerika’nın lüks tatil beldeleri olarak bilinen Orlando ve New York şehirlerinde lüks otellerde kalarak paranın su gibi aktığı bir tatil yaptılar. Aileler, Disney Word gibi mekânlardaki tatlı anlarını fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

Hv. Hak. Alb. Ahmet Zeki Üçok ve Hv. Hak. Alb Ahmet Erdem, eşleri ve çocukları en pahalı restoranlarda yemek yerken, sadece zengin Amerikalıların alış veriş yapabildiği ultra lüks alış veriş merkezlerinden valizlerini doldurdular.

Valizlerinin yanlarında getirdikleri ile sınırlı olmadığı, daha sonra Washington’dan gelen askeri kargo uçağı Ankara’ya inince ortaya çıktı. İkinci posta valizlerini de alan aileler bütün eşyalarını tamamlamış oldular.

Amerika içindeki yolculukların amerikan havayolları ile yapıldığı tatilde Washington ve çevresindeki gezilerde ise askeri ataşeliğin arabası ve şoförünün kullanıldığı da alınan bilgiler arasında.

Ekibin Amerika tatil gezilerinin, hem Türk hem de Amerikan devlet görevlilerinden saklanılmaya çalışılması ise ayrı bir skandaldır. Genelkurmay’ın talimatı ile sözde konferans haricindeki tatil gezisi ile ilgili resmi bilgilendirmeler yapılmayarak hem Türk hem de Amerikalı kurumlar aldatılmıştır.

Ataşeliğin resmi aracının tatil ekibinin özel gezilerinde kullanıldığına dair hiç bir kayıt tutulmadı ve her iki ülke resmi kurumlarına bu geziler hakkında hiç bir bilgi verilmedi. Gezi normalde resmi mahiyette olduğu ve askeri mahkeme üyelerinin “askeri diplomat” olduğu gerçeği, heyetin hareketleri hakkında resmi kurumların bilgilendirilmesini gerektiriyordu ama karargâh’tan kurumlara gezilerle ilgili bir satır yazı gönderilmedi.

Amerika seyahatinin, oteller, yolculuklar, tatil merkezi gezileri, lüks harcamalar, lokantalar ve alış veriş masraflarının elli bin doları geçtiği konuşuluyor.

Saklanılma çabaları yanında, albayların kendi imkânları ile karşılayamayacakları kadar yüksek olan masraflar, Amerika gezisinin askeri mahkeme üyelerine bir rüşvet olarak sunulduğunu kesin olarak ortaya koyuyor. Askeri mahkeme üyelerine tatil yaptırma kararının altındaki isim kurmay başkanı olmakla birlikte bu emrin hava kuvvetleri komutanlığı ve genelkurmay’dan onaylı olduğu kesin.
Hukuk adamlarının bu rüşvet gezisi ile ilgili hukuksuzluklar da aşağıda sıralanacağı üzere ortadadır.

1- sözde resmi geziye aileler ve çocuklar da katılmıştır ve bu bilgi bütün kurumlardan saklanılmıştır. 

2- konferansın sadece bir toplantısına katılınmış ve diğer günlerde tatil yapılmıştır.

3- şahısların tatil ve özel harcama masrafları devlet imkânları ile karşılanmıştır.

4- askeri ateşliğin resmi aracı ve şoförü kayıt dahi tutulmadan özel gezilerde kullanılmıştır.

5- Amerika içindeki geziler iki ülke resmi makamlarına bildirilmemiştir.

6- askeri kargo uçağı şahsi malzemelerin taşınmasında kullanılmıştır.
Ve sonuç;

Hv. Hak. Alb. Ahmet Zeki Üçok ve Hv. Hak. Alb Ahmet Erdem, rüşvet tatili sonrasında verdikleri kararla karargah evleri soruşturmasını sözde soruşturuyormuş gibi yaparak özde kapattılar. Aynı zamanda Ergenekon tutuklusu emekli binbaşı Fikret emek hakkında da dolaylı beraat kararı verdiler.

Hv. Hak. Alb. Ahmet Zeki Üçok ve Hv. Hak. Alb Ahmet Erdem, Amerika tatilinin ücretini mesleki namuslarını zedeleyerek ödeseler de, bu yanlış kararlar kamuoyu kadar Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının da vicdanını kanatmıştır."

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.