Lions'da konuşan 'Morrison', bu soruya çok kızdı

Lions'da konuşan 'Morrison', bu soruya çok kızdı
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 12 Mart 1971 muhtırasının yıldönümünüyle ilgili sorulara kızdı. Gazetecilerin, "12 Mart muhtırasıyla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" yönündeki soruya Demirel, "Aradan 40 küsür yıl geçmiş, ne yapacaksınız? Biraz d

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Vakıf 2000 ve Lions Klübü tarafından düzenlenen "Türkiye'nin su geleceği, güvenli, sağlıklı ve tasarruflu su tüketimi" konulu konferansa katıldı. Demirel'in konuşma yaptığı konferansa eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, eski Maliye Bakanı Sümer Oral, eski milletvekillerinden Saffet Arıkan Bedük, Necmettin Cevheri ile eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da katıldı.

Konferans öncesi 12 Mart 1971 muhtırasının yıldönümüne ilişkin sorulara muhatap kalan Demirel, "Ben şimdi burda konuşma yapacam. Başkana söyleyin konuyu değiştirsin, konuşalım." dedi. Bunun üzerine Başkanın "Bir parantez açarız" cevabına karşılık Demirel, "Açamayız çocuklar." karşılığını verdi. 

Yaklaşık bir saat Türkiye ve dünyanın su sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirel'e konferans çıkışında gazeteciler yine 12 Mart muhtırasını sordu. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Demirel, "Ne yapacaksınız, aradan 40 küsür yıl geçmiş. Biraz da başka şeylerle uğraşın; oldu mu?" diye konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.