Tekin’den itiraf barda geldi!

Tekin’den itiraf barda geldi!
Tekin, Beyoğlu’ndaki Çiçek Bar’da yandaşlarına, “Oyumuzu artırmak için çarşaf açılımı yaptık. Yoksa geçen seçimdeki aldığımız oyda kalırız” dedi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı Gürsel Tekin, Halkevleri ile Çiçek Bar’daki toplantısında çarşaf açılımı sebebiyle tepki gösteren bir vatandaşa, “Eğer böyle yapmazsak geçen seçimde aldığımız oyda kalırız. Oylarımız yükselmez. Siz iktidar olmamızı istemiyor musunuz? Başka projesi olan arkadaş varsa sunsun onu gerçekleştirelim” dedi. Kılıçdaroğlu da barda konuşurken, yandaşları demlendi.

CHP’nin çarşaf açılımının seçim yatırımı olduğu seçime 14 gün kala ilk kez itiraf edildi. Önceki gece Halkevleri ile Beyoğlu’ndaki Çiçek Bar’da bir araya gelen CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski İl Başkanı Gürsel Tekin, bardaki alkol alan davetlilerin, partinin gerçekleştirdiği çarşaf açılımı sebebiyle tepkisiyle karşılaştı. Bir grup kadının çarşaflı bayanlara parti rozeti takılması ile ilgili tepkisi üzerine kürsüye çıkan Gürsel Tekin, çarşaf açılımının seçime yönelik olduğunu şu sözlerle itiraf etti: “Eğer böyle yapmazsak geçen seçimde aldığımız oyda kalırız. Oylarımız yükselmez. Siz iktidar olmamızı istemiyor musunuz? Başka projesi olan arkadaş varsa sunsun onu gerçekleştirelim.”

Gürsel Tekin’in bu sözleri salonda bulunan bazı partililer tarafından alkışlandı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’in katıldığı Halkevleri Toplantısı, Çiçek Bar’da gerçekleştirildi. 

Konukların bol bol alkol aldığı toplantıda, Gürsel Tekin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun meyve suyu kullanması dikkat çekti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuştuğu sırada bile salonda bulunan bazı konuklar rakı bardaklarını ellerinden bırakmadı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirdiği toplantıya bazı sinema sanatçılarının da katıldığı görüldü. Çarşaf açılımı ile dikkatleri üzerine çeken CHP’liler geçtiğimiz haftalarda İstanbul Güneşli’de çarşaf giyen Kıymet Özgür isimli bir vatandaşı seçim otobüsüne bindiği gerekçesiyle tartaklayarak hakaretler yağdırmışlardı. 

Gürsel Tekin’in Belediye Başkan yardımcılığı yaptığı dönemde ise, Kadıköy Belediyesi’ne vergisini ödemek için gelen çarşaflı vatandaşları içeri sokmuyordu. Hatta bir çarşaflı bayan, Başkan Selami Öztürk hakkında Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapmıştı.

AHMET İSTANBUL-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.