Ankara TEM, 14 mesajı gizledi!

Ankara TEM, 14 mesajı gizledi!
Danıştay saldırısında şok gelişme... Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını yürüten savcıların, Vakit’in, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın, saldırıdan bir gün önce, kimliği meçhul birisine gönderdiği 14 mesajı yayınlamasının ardından hare

Ergenekon savcıları, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, Danıştay saldırısını çözecek mesajları Alparslan Arslan’a kimin gönderdiğini sordu. Ankara TEM yetkilileri, söz konusu olayın soruşturulduğunu öne sürerek, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara bilgi vermekten kaçındı. Danıştay olayının örtbas edilmesi üzerine Ergenekon savcılarının, Danıştay cinayetini çözecek 14 mesajı kimin gönderdiğini öğrenmek için çalışma yürüttüğü öğrenildi.

SALDIRIDAN ÖNCE KİMLİĞİ MEÇHUL KİŞİYE 14 MESAJ

Vakit, 11 Şubat 2009 tarihli “Cinayetin şifresi bu 14 mesajda” başlıklı manşet haberinde, Danıştay saldırısını çözecek mesajlar yayınlamıştı.

16 Mayıs 2006 tarihinde, (Danıştay saldırısından bir gün önce) Danıştay binasının önüne gelen Alparslan Arslan, kimliği meçhul kişiye; saat 02.00’de “Tarkan işinize yarar mı?” (Avukat Tarkan Toper’i kastediyor), saat 09.37’de “Bekliyorum..”, saat:10.40’da “Bir eksiğin var mı?”, saat: 10.43’de “İçeride mi dışarıda mı?”, saat: 10.46’da “Eksiğin var mı?”, saat: 10.48’de “Bilmiyorum yolcuyu görmeli miydim?”, saat 11.19’da, “Yanlış mı doğru mu?”, saat 12.12’de “Akşam yolcunun..”, saat 12.53’te “Uygun yer mi?”, saat 12.57’de “Uygun galiba..”, saat 16.05’de “Neyi eksik yapıyorum?”, saat 16.06’da “İçeride mi?”, saat 17.50’de “Yolda o zaman” ve son mesajında “Tekrar dönmek için geleyim mi?” şeklinde mesaj göndermiş. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Alparslan Arslan’ı sorgularken, Arslan’ın mesaj gönderdiği kimliği meçhul kişinin telefon numarasını gizlemiş!

KIZ KARDEŞİNİN CEP TELEFONUNA EL KONULMADI!

Alparslan Arslan ile mesajlaşan bu kişinin kim olduğu, ne savcı tarafından, ne de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından araştırılmadı! 14 mesaj, polis aşamasında sadece bir defa soruldu, Alparslan Arslan, saldırı öncesinde mesaj çektiği “Elif” kodlu telefonun sahibi olarak, 15 yaşındaki kardeşini tanıtarak, “Elif benim kız kardeşimdir. Şaka mahiyetinde bu tür mesajlaşmalarımız olmaktadır” dedi. Ancak aynı soru, kardeş Elif’e sorulmadı! Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü yetkilileri; Alparslan Arslan’ın kız kardeşi Elif Arslan’ın cep telefonuna el koymadı ve Elif Arslan’ın ifadesini bile almadı!.. 
Elif Arslan’ın cep telefonuna el konulsa, Alparslan Arslan’ın, “Elif” kodlu telefona gönderdiği mesajların, gerçekte de kız kardeşine gönderilip gönderilmediği ortaya çıkacaktı! Ancak mesajların içeriği, gönderilenin saldırı sırasında 15 yaşında olan bir kız kardeşe olmadığını açıkça ortaya koyuyor!

ANKARA VE ELAZIĞ TERÖRLE ŞUBE YETKİLİLERİ OLAYI ÖRTBAS ETTİ!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü yetkililerinin, konu ile ilgili sorularımızı cevapsız bırakması ve mesaj skandalını örtbas etmeye çalışması dikkat çekiyor. Oysa, Alparslan Arslan’ın mesajlaştığı kimliği meçhul kişi deşifre edilseydi Danıştay saldırısında yer alan organizatöre de ulaşılacaktı. 

KENAN KIRAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.