İşte CHP ahlâkı!

İşte CHP ahlâkı!
1996’da Zeytinburnu Belediye Başkanı olan ANAP’lı Adil Emecan’ı ‘alçak, kepaze ve rezil’ olarak değerlendiren CHP’nin, aynı Emecan’ı 29 Mart yerel seçimlerinde aday göstermesi, CHP’nin ikiyüzlülüğünü ve siya

CHP’lilerin 1996’da ‘namussuz başkan’ yakıştırması ile yerden yere vurduğu ve hatta hakkında yolsuzluk suçlaması ile Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu Zeytinburnu eski Belediye Başkanı Adli Emecan, 29 Mart yerel seçimlerinde CHP’den aday olunca bir anda ‘organize dürüst’ başkan oldu. Zeytinburnu’nda bir dönem başkanlık yapan Adil Emecan, 29 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı oldu. Bir dönem kavgalı olduğu partiyle yolu kesişen eski ANAP’lı Adil Emecan’ın Zeytinburnu Belediye başkanıyken yaptığı yolsuzlukların, aday olduğu CHP tarafından bastırılan bir gazeteyle halka duyurulduğu ortaya çıktı. 

1994 yılında ANAP’tan seçilen ve daha sonra DSP’ye geçerek 1999 yılına kadar Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yapan Adil Emecan’a bir dönem en büyük darbeyi CHP’nin indirdiği ve Emecan hakkında sayısız yolsuzluk dosyasını kendi aylık gazetelerinde yayınladıkları belgelendi. 29 Mart yerel seçimlerinde Zeytinburnu Adayı olan Adil Emecan’ın başkan olduğu dönemde yaptığı yolsuzlukların bizzat CHP tarafından çıkarılan bir gazeteyle halka duyurulmuş olması, siyasi bir komedi oluşturdu. 

DEMEDİKLERİNİ BIRAKMADILAR
1996 yılında CHP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı, Belediye Başkanı Emecan’ın yolsuzluklarını deşifre etmek için “Zeytinburnu Işık” adlı gazeteyi çıkarmaya başladı. Gazete 1996 yılında yayınlanan 3. sayısında Emecan’ı yerden yere vurmuş ve ‘alçak, kepaze ve rezil’ yorumlarında bulunmuştu. Gazetenin 1996 ve 1997 yılındaki yayınlarında Emecan hakkında yazılmadık yolsuzluk iddiası kalmadı. Emecan’ın yakın akrabalarına verdiği ihalelerden imar yolsuzluklarına kadar pek çok haber, CHP’nin çıkardığı gazetede, “Zeytinburnu sokakları toz, toprak ve çöp içinde. Zeytinburnu Belediyesi yolsuzluk ve rüşvet batağına gün geçtikçe batıyor. Belediye Başkanı Adil Emecan tarafından yaptırılan gayri resmi müfettiş raporlarını bütün gerçekleriyle açıklıyoruz. Götürün beyler, götürün. Belediye başkanı Adil Emecan şampiyonluğa koşuyor. Emecan Belediye Başkanı olduktan sonra verilen rekor ihalelerin tam listesini yayınlıyoruz” manşetleriyle yer aldı.

BELGELİ YOLSUZLUKLAR ZEYTİNBURNU IŞIK GAZETESİNDE 

Belediye Başkan Adayı Emecan’ı yerden yere vuran CHP gazetesindeki haberlerin çoğunun belgelere dayanması dikkatlerden kaçmadı. Gazete, yaptığı haberler karşısında Emecan’dan herhangi bir tekzip bile almadı. Gazetenin 1997’deki baskısında Emecan’a seslenilerek, “Umursamaz ve sorumsuz Başkan Emecan, yaptığımız haberlerden dolayı inşaatlarımızı mühürlüyor. Bu kanunsuzluğun, bu talanın birinci dereceden sorumlusu Belediye Başkanı Emecan’ın seçilmesine katkı sunanların, bu yolsuzluklarda suçu vardır” denildi.

GAZETEYİ ÇIKARAN İSİM, EMECAN’IN GÖZBEBEĞİ OLDU
CHP’den aday olan Emecan, şu an seçim çalışmalarına son sürat devam ediyor. CHP’li Emecan’ın Belediye Meclisi üye listesindeki bir isim ise dikkatlerden kaçmıyor. Emecan’ın yolsuzluklarını yazan “Zeytinburnu Işık” adlı gazetenin sahibi ve dönemin CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü Başkanı Mahmut Öztürk. Öztürk şimdi Emecan’ın Belediye Meclisi üye listesinde 3. sırada seçilmeyi bekliyor.

MURAT ALAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.