SSK’ya Karabulut’lar çökmüş!

SSK’ya Karabulut’lar çökmüş!
Vakit, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1966’da değiştirdiği eski soyadı Karabulut, annesinin kızlık soyadı Gündüz ve eşinin kızlık soyadı Düzgün olan yaklaşık 70 akrabasını, SSK’da hemşire, laborant, ebe, hasta bakıcı ve şoför olarak

“Organize Dürüstlük” sloganıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir bir ortaya çıkan belgeler, Kılıçdaroğlu’nun organize bir şekilde kadrolaştığını gözler önüne serdi. Vakit’in ele geçirdiği belgelere göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’da genel müdür olduğu dönemde birçok akrabasını işe aldığı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü’ne atandığı 1992 yılından 1998’e kadar vasıflı vasıfsız akrabalarını birçok hastanede kapıcı, hasta bakıcı, hemşire, ebe, bekçi ve şoför olarak kadrolaştırdığı belirlendi. Kılıçdaroğlu’nun annesinin kızlık soyadı olan Gündüz soyadlı 26 yakınını da işe alırken eşinin hısım ve akrabalarını da ihmal etmedi. Kızlık soyadı Düzgün olan eşinin 13 yakını da Kılıçdaroğlu döneminde işe başladı. Kılıçdaroğlu döneminde işe alınan Karabulut, Gündüz ve Düzgün soyadlı 70 civarında personelin hâlâ kurumda çalıştıkları öğrenildi.

Vakit, 1948 Tunceli Nazimiye doğumlu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski soyadı KARABULUT annesinin soyadı GÜNDÜZ ve karısının kızlık soyadı DÜZGÜN olan yaklaşık 70 akrabasını SSK’da işe aldığına dair belgeleri ele geçirdi.

31 KADROYLA KARABULUT SSK’DA LİSTE BAŞINDA
CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürlüğü yaptığı 1992-1998 döneminde 31 Karabulut soy ismi taşıyan akrabalarını kuruma aldırarak kadrolaşmıştı. KARABULUT soyadı taşıyan ve Kemal Kılıçdaroğlu zamanında SSK’da işe alınan kişilerin listesi şöyle: Cemal Karabulut, Düzgün Karabulut, Ramazan Karabulut, Oktay Karabulut, Ali Karabulut. A. Ekber Karabulut, Yılmaz Karabulut, Vedat Karabulut, Gülten Karabulut, Fatma Karabulut, Oktay Karabulut, Fatmagül Karabulut, Duran Karabulut, Sebahat Karabulut, Hanife Karabulut, Emine Karabulut, Filiz Karabulut, Hülya Karabulut, Halil Karabulut, Abdurrahman Karabulut, Refik Karabulut, Ramazan Karabulut, Özer Karabulut, Gül Karabulut, O. Naim Karabulut, Semra Karabulut, Mahmut Karabulut, Dr. Şaban Karabulut, Suna Karabulut, Şevket Karabulut, Fatma Karabulut.

26 GÜNDÜZ’LE ANNE TARAFI SSK’DA İKİNCİ SIRADA
Kılıçdaroğlu’nun annesinin kızlık soyadı GÜNDÜZ olan akrabalarını da SSK’ya doldurmuş. Bu soyadı taşıyan ve Kemal Kılıçdaroğlu zamanında SSK’da işe alınan kişilerin listesi de şöyle: Mehmet Gündüz, Ö. Köyer Gündüz, Şükrü Gündüz, Atike Gündüz, Ayşegül Gündüz, Hatice Gündüz, Murat Gündüz, Canan Gündüz, Zeki Gündüz, İlyas Gündüz, Sultan Gündüz, Atilla Gündüz, Aziz Gündüz, M. Şefik Gündüz, Cevat Gündüz, Osman Gündüz, Sevim Gündüz, Abdulbari Gündüz, Ayşe Gündüz, Şerafettin Gündüz, Sami Gündüz, Dürda Gündüz, Gülistan Gündüz, Kemal Gündüz, Ahmet Gündüz ve Fikriye Gündüz.

13 DÜZGÜN’LE EŞİNİN AKRABALARI ÜÇÜNCÜ SIRADA
Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun eşinin kızlık soyadı olan DÜZGÜN soyadını taşıyan ve Kılıçdaroğlu döneminde SSK’ya alınan kişilerin isim listesi ise şunlar: Aliye Düzgün, Leyla Düzgün, Fadime Düzgün, Mükerrem Düzgün, Derya Düzgün, Gülseren Düzgün, M. Özgür Düzgün, Ö. Vehbi Düzgün, Ahmet Düzgün, Muzaffer Düzgün, A. Cemal Düzgün, Geyik Düzgün ve Muhittin Düzgün.
SSK Genel Müdürlüğü yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu derece kayırmacı ve bölgeci yönetim tarzının görevi kötüye kullandığına dair bilgiler daha önce de kamuoyuna yansımıştı. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu, 1998 Mayıs ayında ÖSYM aracılığıyla yaptırdığı hemşire, ebe, laborant sınavında Ecevit Karabulut, Elvan Karabulut, Hülya Karabulut, Meryem Karabulut, Ümmühan Karabulut isimi kişileri SSK’da işe almıştı.

İHALELERİ YAKINLARINA DAĞITMIŞ
Kılıçdaroğlu’nun icraatları yakınlarını işe almakla da sınırlı kalmadı. Anılan dönemlerde Kılıçdaroğlu’nun SSK ihalelerini yakınlarına ve CHP’lilere verdiği de konuşuldu. Bu ihalelerden bazıları şöyle:
SSK İstanbul Kartal Hastanesi Onarım İnşaatı: 1992 yılı birim fiyatlarıyla ilk keşif bedeli 12.7 milyar TL. 1998 birim fiyatıyla 1.9 trilyon lira ödendi. İhaleyi Kılıçdaroğlu’nun yakını olduğu ifade edilen Şahin Güven aldı.
SSK Göztepe Hastanesi Genel Onarımı: 1992 birim fiyatıyla ilk keşif bedeli 24 milyar TL. 1998 birim fiyatlarıyla 3 trilyon TL ödendi. İhale Ali Özcan adlı CHP İl Başkanı’na verildi.

KEMAL GÜMÜŞ / İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.