Balbay'ın yayınlanmayan günlüklerini ele geçirdik (MİZAH)

Balbay'ın yayınlanmayan günlüklerini ele geçirdik (MİZAH)
Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın "darbe günlükleri" her yerde çarşaf çarşaf yayınlandı. Oysa, son yıllara ait olan ve bulunamadığı için yayınlanamayan günlükleri de vardı. İşte o günlükleri acar muhabirimiz Recai Cingöz ele geçirdi:

"Bir yaz gecesi darbesi"

10 Mayıs 2007

Ülkemizde tüm darbe ve muhtıraların hepsi de ilkbahar, kış ve sonbaharda gerçekleşti. Maalesef yazın yapılmış hiç bir darbemiz yok. Oysa bir yaz darbesi ne de güzel olurdu. Şekspir'in "Bir Yaz Gecesi Rüyası" gibi ben de "Bir Yaz Gecesi Darbesi" hayal ediyorum. En büyük fantezim, insanlar sabaha kadar gece kulüplerinde, plajlarda, meyhanelerde eğlenirken tankların caddelere çıkıp darbeyi gerçekleştirmesi... (Sıcak daha sıcak olmalı. Ülkem iyice ısınmalı) Ama insanların da eğlencelerine devam ederek, rakılarını yudumlayarak tankların geçişini selamlamaları. Tanklardaki askerlerin de onlara selam vermesi... Kısacası kimsenin burnu bile kanamadan barış içinde, kardeşlik içinde, hayat durmadan bir darbenin gerçekleşmesi. (Tabii göbeğini kaşıyan, bidon kafalı şeriatçılar bu temennime dahil değiller.)

12 Mayıs 2007

"Bir Yaz Gecesi Darbesi" fantezimi ziyaret ettiğim Kara Kuvvetleri Komutanına açıyorum. Pek hoşlanmadığını surat ifadesinden anlıyorum. Gerekçe olarak da yazın yapılacak bir darbenin kendilerini çok terleteceğini, kendisinin de sıcağı hiç sevmediğini belirtiyor. Zaten bu adamdan iş çıkmayacağını anlatmıştım. En iyisi bu komutanı by-pass ederek 1. Ordu Komutanıyla görüşmek...

15 Mayıs 2007

Birinci Ordu Komutanının makamı. Hava çok sıcak. Klima çalışıyor. "Bir Yaz Gecesi Darbesi" rüyamı ona da açıyorum. Hemen cevap vermiyor. Bir müddet düşünüp "dışarıdaki emekli komutanlarımızın da fikirlerini almamız lazım. Onlar Bodrum'da, Marmaris'te tatil yaparlarken bu işe kalkışamayız. Kimse, güzelim yaz tatilini, denizi, güneşi, rakıyı bırakıp da Ankara'ya gelmek istemez. Bence en uygun mevsim herkesin tatilden döndüğü Eylül ayı. Hem 'sıcak' bir ay istiyorsan artık Eylüller de artık sıcak geçiyor" diyor.

Bütün bu gelişmeler beni durduramayacak. Benim hedeflediğim yere onların hayalleri bile ulaşamayacak. Her şey daha sıcak olacak, her şey daha güzel olacak, bu yaz darbe mutlaka olacak, İlhan Selçuk Cumhurbaşkanı olacak, beni de Başbakan yapacak, Cüneyt Arcayürek Milli Savunma Bakanı, Deniz Som İçkiden Sorumlu Devlet Bakanı, Ümit Zileli İçişleri Bakanı, Hikmet Çetinkaya da Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı olacak, yandaş basının anasını ağlatacak. Bu yaz darbe olacak, bu yaz darbe olacak, bu yaz darb...

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.