Eruygur'a "Gerekiyorsa kafaları koparın"

Eruygur'a "Gerekiyorsa kafaları koparın"
Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesi tüyler ürperten iddialarla dolu. İşte onlardan bir tanesi: Şener Eruygur'a 'gerekiyorsa kafaları koparın' çağrısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde, ADD Genel Merkezi'nde ele geçirilen laptopta bulunan Neriman Aydın adıyla 14.10.2003 tarihinde Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'a hitaben yazılan mektupta; kafaların koparılması çağrısı yapıldığı ifade edildi. 

Mektupta, "Değerli Büyüyüm, işbirlikçi siyasi kadroların sömürge anlaşmalarına parti adı fark etmeksizin korkusuzca, uyarı şeklindeki beyanlarınıza rağmen hiç çekinmeksizin imza atmalarını siz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her seferinde "Türk Silahlı Kuvvetleri AB'ne karşı değildir" sözlerinde buldukları cesarette ararız. Bu şekildeki ifadelerinizi Türk milleti olarak koyacak yer bulamadığımızı itiraf etmeliyim. Çünkü Türk ulusu bu şekildeki sözlerinizle "demek ki korkulacak bir durum yoktur rehavetine ve yanılgısına" kapılmakta ve ihanetleri 65 yıldır ispatlanmış biri diğerini aratmayan soysuzlara desteklerini sürdürmeğe devam etmektedirler" uyarısı yapılıyor.

Ankara'da bazı adreslerin ihbar edildiği mektupta, "Bu ailelerin ve aşiretlerin, işbirlikçi ve satılmış mevcut siyasi partilere yönlenmelerine ve emperyalist ülkeler güdümünde çeşitli yollarla istismar edilmelerine yol açan tutumlar karşısında Türk milletini ve Türk Devleti'ni temsilen devletimizin yegane teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve değerli komutanlarının bu boşluğu doldurmasını beklemek bunca ihanetten sonra hakkımız diye düşünüyoruz. Türk ulusunun milli olan her kafasından faydalanmanızı bekliyoruz" deniliyor.

Mektupta, "Plan ve program yapma, karşı düşünce üretme ve bu düşünceleri icraata dönüştürme zamanıdır. Tek bir sömürge anlaşmasının imzalanmasını ve yürürlüğe girmesini, hiç edilen tek bir kamu kurumunun satışını durduramadığınız, durduramayacağınız içindir ki, tam bağımsızlığımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu konudaki ihmalkarlıklarımızın devam etmemesi için acilen tedbir almanızı bekliyoruz. Durdurmak için kafalar koparılması gerekiyorsa, o da yapılmalıdır. Türk Ulusunun düşünceleridir. Türk yurdunda Türk ulusuna yakışır bir hayat istememizi bize çok görmeyeceğinizi ümit ediyor ve biz Türk milletine gizli öncülük görevinizi yerine getirmenizi bekliyoruz. İzninizle; vasiyet gayet açıktır, gereğini yapmak üzere sizi bekliyoruz." beyanları yer alıyor. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.