Çıldırmıs bunlar!

Çıldırmıs bunlar!
Ergenekon Terör Örgütü’ne ilişkin ikinci iddianamede korkunç iddialar yer alıyor. İddianameye göre; emekli Org. Şener Eruygur’un talimatı ile, vakit namazı kılanlar ve Cuma namazına gidenler fişlenmiş, İHL’lere gizli kameralar yerle

İkinci Ergenekon iddianamesinde, Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olmakla suçlanan emekli Org. Şener Eruygur’dan ele geçirilen çok sayıda CD’de bulunan korkunç bilgiler de yer aldı.

İHL’lilere ve namaz kılanlara kameralı takip:Ergenekon Terör Örgütü’nün namaz kılanları adım adım takip ettiği ortaya çıktı. Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un talimatı üzerine Ergenekon üyelerinin, İHL’lerde gizli kamera ile çekim yaptığı ve başörtülü öğrencileri fotoğrafladığı ortaya çıktı. Ergenekon üyeleri, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nda çalışan kişilerin Cuma namazına gitmesini takibe almış ve Cuma namazının ardından camiden dağılırken görüntülemişler.

Ergenekon Terör Örgütü’nün 2. iddianamesinde şok ifadeler yer alıyor. Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un talimatı üzerine Ergenekon Terör Örgütü üyelerinin, İmam Hatip Liseleri’nde gizli kamera ile çekim yaptığı ve başörtülü öğrencileri fotoğrafladığı, söz konusu görüntü ve fotoğrafları gazetelere servis ettiği ortaya çıktı. 

CAMİYE GİDENLERLERİN SAYISINI ÇIKARMIŞLAR!
Ergenekon Terör Örgütü, bununla da yetinmemiş. Camilerin adı, kapasitesi, vakit namazlarına ibadet için gelen kişi sayısı, caminin doluluk oranı, Cuma namazlarına ibadet için gelen kişi sayısı ve Cuma namazlarında camilerin doluluk oranını çıkarmışlar. Ergenekon üyeleri, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nda çalışan kişilerin Cuma namazına gitmelerini takibe almış ve Cuma namazının ardından camiden dağılırken görüntümişler. 

DİNDAR İNSANLARI FİŞLEMİŞLER
Jandarma istihbarat teşkilatına bağlı Cumhuriyet Çalışma Grubu’nun, emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde yaptıkları, iddianamede şöyle yer alıyor:

“Cumhuriyet Çalışma Grubu İdari Faaliyetler başlığı altında, ayrıca il ve ilçelerin irticai faaliyetler açısından sınıflandırılması, bu kapsamda da her il ve ilçe sorumluluk sahasında; açılan Kur’an kursu sayısı, İmam Hatip okullarının öğrenci durumu, nüfusa göre cami ve mescid miktarı, camilerde ve mescitlerdeki toplam din görevlisi miktarı, irticai yapılanma maksadıyla yürütülen bölgesel çalışmalar ve bu kapsamda değerlendirilen vakıf, dernek, pansiyon, özel okul, aş evleri gibi faaliyet yürüten kuruluş ve alanlar, üniversite, fakülte ile yüksek okullardaki irtica yanlısı öğrenci ve öğretim görevlisi sayısının tespit edilmesi planlanmıştır.”

TÜRKOĞLU İHL’DE GİZLİ KAMERA İLE ÇEKİM
“Şüpheli Mehmet Şener Eruygur’dan ele geçirilen 13 Nolu CD içersinde, BİYOGRAFİK İSTHB/ADANA J BÖLE K LIĞI isimli klasörde, “Görüntü kayıtları” ve “resimler” klasörlerinin olduğu, “Görüntü kayıtları” isimli klasör içersinde, “K.Maraş-Türkoğlu İHL. Gizli Kamera, Diğer okullar normal Kame” isimli 3 dakika 21 saniyelik bir görüntü dosyasının olduğu, görüntü dosyası incelendiğinde, 08.05.2003 tarihinde bir okulun öğretmenler odasında ve koridorlarında türbanlı bir bayanın gizli kamera ile çekilen görüntülerinin olduğu..”

İHL’DE BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER GÖRÜNTÜLENMİŞ
“Resimler isimli klasör içersinde, 6 adet power point dosyasının olduğu, bu dosyalardan “Elbistan Cüceli ilk öğr.” İsimli power point dosyasında, Kahramanmaraş ilinde bir okulun bahçesinde çekilmiş türbanlı bir öğretmenin resminin olduğu, “Elbistan İmam Hatip” isimli power point dosyasında, Kahramanmaraş Elbistan İmam Hatip Lisesi’nde çekilmiş türbanlı öğrencilerin resimlerinin olduğu, “Elbistan Karamağra İlk Öğrt.” İsimli power point isimli dosya içersinde, Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde bir ilköğretim okulunda türbanlı bir bayanın resimlerinin olduğu, “K.Maraş İmam Hatip” isimli power point dosyası içersinde, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi’nde bayan öğrencilerin türbanlı resimlerinin olduğu, “Maraş Türkoğlu İ.H.L.” power point dosyası içersinde, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi’nde türbanlı öğrenciler ve öğretmenlerin çekilmiş resimlerinin olduğu, “Merkez Elmalar İlk öğrt.” isimli power point dosyası içersinde, Kahramanmaraş’ta bir ilk öğretim okulunda türbanlı bir bayanın resimlerinin olduğu..”

JANDARMA BİNBAŞI MUSTAFA AKIŞ CAMİLERİN SAYISINI VE NAMAZ KILANLARI FİŞLEMİŞ
“Cami Takip1 isimli resim dosyasında ise Jandarma Binbaşı Mustafa AKIŞ tarafından hazırlandığı anlaşılan örnek bir çizelge olduğu, çizelge içersinde, caminin adı, caminin kapasitesi (kişi), vakit namazlarına ibadet için gelen kişi sayısı, vakit namazlarında caminin doluluk oranı, Cuma namazlarına ibadet için gelen kişi sayısı ve Cuma namazlarında camilerin doluluk oranı başlıklarının bulunduğu, “İLLERİN İRTİCAİ TEHDİT DURUMUNA GÖRE SIRALAMA EK-D” isimli Excel dosyasında, 81 vilayet hakkında puanlama şeklinde yapılan değerlendirmelerin olduğu görülmüştür.”

CUMA NAMAZINA GİDENLER GÖRÜNTÜLENMİŞ
“Şüpheli Mehmet Şener Eruygur’dan ele geçirilen 5 nolu CD içerisinde; “SAĞLIK BAKANLIĞI” isimli word dosyasında, Sağlık Bakanlığı ana binası altında ve Tarım Bakanlığı ana binası altında 02 Ocak 2004 günü kılınan Cuma namazı ile ilgili hazırlanan bilgi notu olduğu, bilgi notu içersinde, mescidin yeri ve Cuma namazına katılan kişilerin sayısının belirtildiği, “TARIM KÖY İŞL.BAK.” isimli word dosyasında, 02 Ocak 2004 günü Tarım Bakanlığı çalışanlarının Cuma vaktinde Cuma namazı için hazırlık yaptığı ve Bakanlık binası yakınındaki Tarım Vakfı camisine gittiklerinin belirtildiği ve caminin dağılımı sırasında çekilen görüntülerin olduğu tespit edilmiştir.

Cumhuriyet Çalışma Grubu İdari Faaliyetler başlığı altında, ayrıca il ve ilçelerin irticai faaliyetler açısından sınıflandırılması, bu kapsamda yukarıda belirtilen faaliyetlerin yanısıra bölgesel ve yerel yayın yapan gazete ve dergi sayısı, radyo ve TV miktarı, aşırı sağ ve irticai faaliyetlere meyilli siyasi partilerin aldıkları oy miktarı gibi somut kriterler üzerinden sınıflandırma yapılması planlanmıştır.”

KENAN KIRAN / MURAT ALAN - VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.