Gürüz, emekli olunca da boş durmamış!

Gürüz, emekli olunca da boş durmamış!
Kemal Gürüz, emekli olduktan sonra da boş durmayarak rektör atamalarını Şener Eruygur aracılığı etkilemeye çalışmış!

Ergenekon terör örgütü davasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün emekli olduktan sonra bile ETÖ lideri iddiası ile yargılanacak olan Şener Eruygur ile görüşerek Mersin Üniversitesi rektörlük seçilerini etkilemeye çalıştığı ortaya çıktı. 

YÖK başkanlık koltuğuna oturturken Mersin Üniversitesi kurucu Rektörü Vural Ülkü ile aralarında yaşanan tartışmalar ile gündeme gelen Kemal Gürüz, daha sonra Uğur Oral'ı rektör koltuğuna oturtmuştu. 

Gürüz, emekli olduktan sonra ise boş durmadığı 2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur ile aralarında geçen bir telefon görüşmesinde ortaya çıktı. 

2. Ergenekon İddianamesi 26.6.2008 saat 12.28 Kemal Gürüz, Şener Eruygur ile aralarında geçen telefon görüşmesinde; Gürüz "Şener Paşam saygılar sunuyorum, ben Kemal Gürüz, nasılsınız efendim." diye başlıyor. Ardından yerine atanan isimle ilgili "suratına kapattım telefonu" dedikten sonra sıra Mersin'e geliyor. 

Gürüz konuşmasına şöyle devam ediyor; "Daha dün bitti Zafer Ü.'ye karşı davam. (Zafer Ü. olarak kısaltılan isim şimdi AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül) Ben, 1998'de kamuda görev yapamaz diye rapor verdim. 2 defa mahkûm oldum. 10 küsur milyar lira tazminat ödedim, sonra geri aldım. Daha dün Yargıtay'da tekrar kazandım davayı. Bu mücadele böyle yapılır. Ben emekli maaşımla geçinen bi adamım, hiç kimseye şey yapmadım, şu kadarcık dönseydim Büyükelçiydim paşam. Şu kadarcık bunlara şey yapsaydım Diyarbakır'da bana mı düştü kavga? A.N.S Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde. Konuşulamıyor işte buyurun, adamın karısı birinci sırada Rektör adayı"

Gürüz'ün sitem dolu sözlerinin ardından Eruygur şöyle konuşuyor; "Efendim ben biliyorum o üniversitenin nasıl çalıştığını bugün biliyorum ve içim yanıyor içim yanıyor"

Telefon görüşmesinde sıra Mersin'e geliyor. Gürüz "Mersin'i kurtardık" diye tekmil veriyor Eruygur'a. 

Kimden, nasıl kurtardığı meçhul ama tüm aramalarına rağmen kendisine dönmeyen Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Paşa'dan hayli dertli olan Gürüz şöyle diyor Eruygur'a: "Ben Yaşar Paşa'dan aman paşam dikkat edin, Mersin'de çok iyi bi adam birinci oldu, ona destek olun, başka kulisler dönmesin demek için randevu istiyorum. Adam cevap vermiyor bana. Ben YÖK başkanıyım emekli yani. Ben gelip kimseyle kahve içip, vaktini alıp, sigara içip lak lak edecek bi adam değilim ki. Bir şey var siz beni arasanız iki elim kanda olsa döner, sizi ararım o anda. Çıkamamışsam bile Yaşar paşa arasa, döner ararım. Bu böyle şey olur mu, bu ne biçim ülke, Afrika ülkesine döndürdüler burayı. Maalesef durum o, paşam bunu size söylemek mecburiyetindeydim." (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.