Doğan ve Uzan dış bağlantılı

Doğan ve Uzan dış bağlantılı
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Kıvanç Değirmenci kod isimli SESAR Başkanı İsmail Yıldız arasındaki görüşmenin içeriğine ilişkin bölümde, çok çarpıcı bil

AK Parti’nin nasıl bölüneceğine dair görüş alışverişinde bulunan Ersöz ve Yıldız arasında 22 Kasım 2003 tarihinde gerçekleşen görüşmede, Ersöz’ün AK Parti’ye karşı medyanın nasıl kullanılacağı sorusuna Yıldız ilginç cevaplar veriyor. İddianamede adı geçen SESAR Başkanı İsmail Yıldız, Ersöz’e Karamehmet Grubu’nun hükümete karşı kullanılmasının kolay olacağını söylerken, Aydın Doğan’ın ise “Alman istihbaratıyla olan ilişkisinin deşifre edildiğini düşündüğü için zor durumda olduğunu” belirtiyor.

KARAMEHMET HAZIR, DOĞAN ALMANLARLA İRTİBATLI

İddianamade, AK Parti’nin bölünmesi için Genç Parti lideri Cem Uzan ve Mehmet Ağar’la görüşmeler yapılabileceğini söyleyen Yıldız, medyanın gücünden faydalanmak için Cem Uzan ve Mehmet Emin Karamehmet’ten faydalanılabileceğini söylüyor. Yıldız, Levent Ersöz’ün, ‘Peki Doğan da buna yanaşacak mı?” şeklindeki sorusuna, “Paşam o da zor durumda bir çok açıdan. Yani kendisinin Alman istihbaratıyla olan ilişkisinin yavaş yavaş deşifre edildiğini düşünüyor, yani zorlandığını düşünüyor. Kendisini ciddi anlamda şantaja tabi tuttuklarını düşünüyorum, Almanların ve içeride bazı grupların. Yine dışarıdan bazı grupların… Her an ilişkisinin deşifre edilebileceğinin korkusu var Aydın Doğan’ın” şeklinde cevap veriyor. 

UZAN İNGİLİZ İSTİHBARATIYLA BAĞLANTIDA

Levent Ersöz’e medya patronları hakkında bilgi veren Yıldız, Aydın Doğan’ın Alman istihbaratıyla olan ilişkisinden bahsederken, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın da İngiliz istihbaratı MI6 ile ilişkili olduğunu belirtiyor. 

AĞAR OLMAZSA UZAN...

İddianamede geçen söz konusu görüşmede Levent Ersöz ve İsmail Yıldız, AK Parti’nin bölünmesi için Mehmet Ağar’ın devreye sokulması, Ağar bu işe yanaşmazsa Genç Parti lideri Cem Uzan’ın kullanılabileceği belirtiliyor. Yıldız’ın, AK Parti’den bazı milletvekillerinin kopartılması için de kendilerine şantaj yapılabileceğini söylediği de, iddianamede yer alan çarpıcı bir başka bölüm olarak dikkat çekiyor.

YENER DÖNMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.