Ortak İsrail olunca manşetler böyle olur

Ortak İsrail olunca manşetler böyle olur
Doğan Medya’nın yüzde 25’inin, ölmeden önce tüm hisselerini İsrail devletine bağışlayan Axel Springer’e ait olduğunu ortaya koyan Vakit gazetesinin haberi gündeme bomba gibi düştü.

Vakit gazetesinin, Doğan Yayın Holding’in yüzde 25’ine İsrail devletinin ortak olduğuna dair haberi tartışma başlattı. 2006 yılında, hisselerinin tamamı İsrail devletine ait olan Alman Axel Springer Verlag AG şirketine hisselerinin yüzde 25’ini satan Doğan Yayın Holding’in objektif ve tarafsız haber yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. 

İSRAİL’İN MENFAATLERİ İÇİN SAVAŞIYORLAR
Axel Springer Verlag AG şirketinin yayın ilkeleri arasında “İsrail’in menfaatlerini dünyanın üzerinde tutmak” maddesi bulunduğu için, Aydın Doğan’a ait gazete ve televizyonların, ortak oldukları bir devlete karşı yayın yapamayacakları öne sürülüyor. Hatırlanacağı gibi Aydın Doğan’ın Axel Springer Verlag AG ile olan ortaklığı İsrail’in Gazze saldırısı sırasında da gündeme gelmiş ve Doğan’ın Axel ile olan ortaklığı nedeniyle İsrail’i eleştirmediği belirtilmişti. Gazze katliamı sırasında Doğan Yayın Holding’e ait gazete ve televizyonlardaki haberlerin çoğu İsrail’in kendisini savunmak için saldırdığına dair bir tema üzerine kurulmuş ve Filistinlilerin katledilmesi görmezden gelinmişti. İsrail devletinin Axel Springer aracılığıyla Doğan Yayın Holding’e ortak olması konusunda gazetemize değerlendirmelerde bulunan sivil toplum örgütleri, içimizdeki İsrail medyasının deşifre olduğunu söylediler.

“GERÇEKLER ŞİMDİ ANLAŞILDI”
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz: “Böyle bir basından kimse objektif haber beklemesin. 28 Şubat sürecinde kimlerin direktifleriyle kimlere hizmet ettikleri ortaya çıkmıştır. Türk milletinin hassasiyetlerine kulak tıkayanların arkalarında kimler olduğu ortadadır. Gazze’de yapılan soykırıma sessiz kalmalarının nedeni de bu haber ile anlaşıldı.”

“VAKİT’İ TEBRİK EDİYORUM”
Yazarlar Birliği Genel Müdürü Ahmet Fidan: “Bu haberler kamuoyu oluşumunda etkin bir güç olan medyanın kimler tarafından yönlendirildiğini ortaya çıkartmıştır. Şu ana kadar bir yalanlama olmadığına göre bu tezgâh doğrulanmıştır. Gazetelerin kim tarafından yönlendirildiği çok daha iyi anlaşılmıştır. Halkımızın, kendi değerlerine düşman kesilen medya yerine, doğruları yazan medyayı takip etmeleri gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Vakit gazetesini tebrik ediyorum.”

İÇİMİZDEKİ İSRAİL MEDYASI DEŞİFRE OLDU
Özgür Eğitim Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi: “Bu haber ile İsrail diasporasının adresi netleşmiştir. Yıllardır İsrail yanlısı propaganda yapan kartel medyası ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu haberle içimizdeki İsrail medyası deşifre olmuştur. Özellikle Gazze saldırılarında Hamas karşıtı yayınlar yaparak İsrail yanlısı olduğu bilinen kartel medyası bu haberle birlikte deşifre olmuştur.”

“SAFLARI NETLEŞTİ”
Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası Genel Başkanı Mustafa Altunkaya: “Bu milletin bin yıllık kimlik değerlerine taraf olanlarla buna karşı olanların safları netleşiyor. Artık gerçekler aydınlanmalı ve milletten gizlenen işbirlikleri deşifre olmalıdır. Malum medyanın neden bugüne kadar milletimize ve onun değerlerine bu kadar kör, şaşı olduğunun arka planı ortaya çıkmalıdır.”

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU
Özgürder Diyarbakır Şube Başkanı avukat Serdar Bülent Yılmaz: “Sürekli olarak basın özgürlüğü diye slogan atarak gündemi değiştirmeye çaba sarf ederken kendi özgürlüklerinin yüzde 25’ini İsrail’e devrettiklerini görmek bizlere ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ dedirtmiştir.” 

“HAMAS’I SUÇLAYIP GAZETE MANŞETLERİNE MONŞERLERİ NEDEN TAŞIDIKLARI ORTAYA ÇIKTI”
Sivil Düşünce Platformu Başkanı araştırmacı yazar Ufuk Coşkun: “Gazze katliamında yüzlerce sivil kardeşimiz katledilirken malum medyanın halkın iradesi ile seçilen HAMAS üyelerini suçlamalarının arka planı ortaya çıktı. Aynı şekilde Başbakan Erdoğan’ın Davos çıkışını değerlendirirken monşerlerin sözlerini neden manşetlere taşıdıkları da gün yüzüne çıkmış oldu.” 

“HALK GERÇEĞİ GÖRDÜ”
MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Üstün Bol: “Yahudi lobisinin Türkiye ayağının medyaya bulaştığını görmek son derece üzücüdür. Ama deşifre olması ise halkın gerçekleri görmesi açısından sevindiricidir. Halka karşı olmayı alışkanlık haline getirenlerin kimden beslendiklerini görmek ve anlamak ülkenin çıkarına olmuştur.”

KARTELCİLER CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI
İllegal Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, sivil toplum örgütlerinin tepkilerini kendisine ilettiğimizde cevap vermekten kaçındı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç telefonlarımıza çıkmazken TGC sekreteri aracılığıyla ilettiğimiz sorulara cevap vermedi.

DOĞAN HEM İSRAİL HEM ALMANYA İLE BAĞLANTILI
İsrail devletinin yüzde 25’ine ortak olduğu Doğan Yayın Holding’in sahibi Aydın Doğan’ın ismi Ergenekon’un ikinci iddianamesinde de ‘Alman istihbaratıyla bağlantılı’ şeklinde geçmişti.

HASAN TOSUN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.