Cumhuriyet’in köstebeği Eruygur’muş!

Cumhuriyet’in köstebeği Eruygur’muş!
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın askeriyedeki köstebeğinin, Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanan Jandarma Eski Genel Komutanı Emek

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın askeriyedeki köstebeğinin, Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanan Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur olduğu ortaya çıktı.

BAŞBUĞ İLE GÖRÜŞEN BALBAY ERUYGUR’A KOŞMUŞ
Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan 5 Ocak 2004 tarihli ‘Askerden Çekince’ başlıklı Kıbrıs haberinin ardından, 9 Ocak 2004 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’na çağırılmış ve dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından kendisine ‘Genelkurmay’dan çıkan gizli bilgileri nasıl ve kimden elde ettiği’ sorulmuştu. Mustafa Balbay, İlker Başbuğ ile görüşmesinin ardından dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un yanına gitmiş. 

“MUSTAFA BALBAY ÖNDE ŞİMDİ”
Mustafa Balbay, Ergenekon sanığı Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ile birlikte Şener Eruygur’la görüşmüş. 16 Ocak 2004 tarihli görüşmede, Şener Eruygur’un İlhan Selçuk’a, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ü kastederek, “Bunların o kadar güçlü olmadığını anlatmamız lazım” demiş. İlhan Selçuk ise, Mustafa Balbay’ın İlker Başbuğ’la yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, “Mustafa Balbay önde şimdi. Onun kendisine çok dikkat etmesi lazım. Özel hayatına özen göstermesi lazım. Her türlü çamuru atabilirler” demiş. Mustafa Balbay’ın inkar etmediği günlüklerde, söz konusu görüşme yer alıyor.
Şener Eruygur ve İlhan Selçuk’un söz konusu açıklamalarından, Mustafa Balbay’da olan gizli belgelerle komuta kademesinde nasıl ikilik çıkarıldığı görülüyor. 

İŞTE O GÖRÜŞME 
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 2. iddianamenin 913 ve 914. sayfasında, Mustafa Balbay, İlhan Selçuk ve Şener Eruygur’un görüşmesi aynen şöyle yer alıyor:
16 Ocak 2004 tarihli notta;
“16 Ocak Cuma... İS’le ŞE’yle görüşme... Sabah 9.30
İS: Kritik bir dönem... Bunlar devletle tanışıyor. Bakarsınız, iktidarda kalmak için ne yapmamız gerekir diye düşünebilirler. 
ŞE: Yok efendim, siz kendi akıl ve mantık çizginiz içinde bunu söylüyorsunuz ama, benim bunlardan umudum yok... Bunların beyni uyuşmuş... Benim umudum yok... Bunların yetişmesi böyle.
İS: Tabii biz sizinleyiz. Siz bir bütün olarak hassassınız... Ama sizi bölünmüş göstermek isteyenler var. Bu çok önemli. 
ŞE: Ne dediğinizi çok iyi anlıyorum. Ona dikkat ediyoruz. 
İS: Ben çok şey yaşadım. 9-11 yaşadık. Yani öyle bir şey olmasın isterim. Bir kez daha biz yenilen tarafta olursak, hiç istemiyorum. Bundan korkuyorum 
ŞE: Korkunuzu anlıyorum, endişeniz olmasın. Ona dikkat ediyoruz. 
İS: Burada uluslararası dengeler çok önemli. Çok önemli... ABD ne yapar? Bunlara destek veriyor. 
ŞE: Anlıyorum. Biz de ona dikkat ediyoruz. Bakıyoruz, şu aşamada öyle görünüyorlar ama, onlar düzeni kim sağlayacak ona bakar. Bizim onlara, bunların o kadar güçlü olmadığını anlatmamız lazım. 
İS: MB önde şimdi. Onun kendisine çok dikkat etmesi lazım. Özel hayatına özen göstermesi lazım. Her türlü çamuru atabilirler 
ŞE: Evet, yakışıklı ama, her yaklaşanın salt bu özelliği nedeniyle yaklaşmadığını bilmesi lazım... İşte CHP biraz hareketlendi. Geç oldu ama, iyi oldu. Şimdi Koç’u da arayıp tebrik edeceğim.

BALBAY’DA 435 GİZLİ BELGE ÇIKTI
Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’da, 435 adet gizli belge olduğu iddianamede şöyle yer alıyor:

“GİZLİ BELGELER"
Mustafa Ali Balbay’a ait CASPER marka dizüstü bilgisayar içerisinden çıkan WESTERN DIGITAL marka, seri numarası WMAM9EF31256 olan bilgisayar hard diski içerisinde; “Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarı ile gizli kalması gereken” bilgileri içeren 435 adet belge bulunduğu, ayrıca gizli kalması gereken 16 adet başka belgelerin de bulunduğu anlaşılmıştır.''

KENAN KIRAN/MURAT ALAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.