Başörtüsü yasağı sanal alemde!

Başörtüsü yasağı sanal alemde!
Dünyada sadece Türkiye’de uygulanan başörtüsü yasağını protesto etmek ve sorunlarını dile getirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, basortum.com sitesini kurdu.

“Türkiye’de uygulanan başörtüsü yasağı ile ilgili her türlü bilginin herkes tarafından kolaylıkla elde edilebilmesiyle yasağın haksızlığının herkes tarafından anlaşılması için içerik teşkil etmek ve yasak ile ilgili, insanların fikir alışverişinde bulunabilmesi için bir grup Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi tarafından hazırlanan” basortum.com sitesi, misyonu ve vizyonunu ise şu şekilde özetliyor:

“Nihai tahlilde yasağın tamamen kalkması için elimizden gelen ve üzerimize düşen her şeyi yapmak ve bu yolda yayın faaliyetlerinde bulunmaktır. Huzur-u İlahi’ye çıktığımızda yapabilecek olup da yapmadığımız bir şeyler olmasından Cenab-ı Hakk’a sığınıyoruz. Malum, mevcut olan her şeyin ömrü kader kalemiyle tesbit ve tahdit edilmiştir. Kadere şeksiz-şüphesiz iman çerçevesinde diyoruz ki: Site tesettür yasağı küre-i arzdan tamamen kalkıncaya kadar şu anki çizgisiyle yayın yapmaya devam edecektir. Yasağın devam ettiği tek bir memleket ya da tek bir okul kalsa, oradan haberlerle site çalışmalarına devam edecek izn-i İlahi’yle.”

basortum.com    habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.