Kur’an kurslarını basan Şener Paşa kiliseye gidermiş!

Kur’an kurslarını basan Şener Paşa kiliseye gidermiş!
Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde sayısız Kur’an kursu ve camiye baskın düzenleyen, başörtüsü yasağından dolayı Suriye’de okuyan kız öğrencileri “terörist” suçlamasıyla gözaltına aldırtan emekli Orgeneral Şener Eruygur&rsq

Kenan KIRAN'ın haberi

Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde Kur’an kurslarına ve camilere baskın düzenleyen, başörtüsü yasağından dolayı Suriye’de okuyan kız öğrencileri “terörist” suçlamasıyla gözaltına aldırtan emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, Türk Ortodoks Kilisesi'nde gizli toplantılar yaptığı ortaya çıktı. 
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede, Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanan emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, Ergenekon sanıkları emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü Sevgi Erenerol ile Karaköy'deki Türk Ortodoks Kilisesi'nde buluştukları ve özel görüşmeler yaptığı yer alıyor. 

“KİLİSEDE ŞENER PAŞAYI ÖZEL KONUŞTURDUK” 
İddianamenin 572. sayfasında, “Tape No:1275 04.01.2008 tarihinde Sevgi ERENEROL Turgay..? ile görüşmesinde özetle; Turgay'ın "şey var Mehmet Şerif F.ın torunu doğu illeri Varto tarihini yazan" "yazdığı için de öldürülenin torunu gelecek on dokuzunda daha var", "daha sonra bir de özel konuşturduk onu kürt meselesi Şener Paşa vardı ya Veli Paşa vardı", "On dokuzunda müsait olursanız herhalde iyi olacak bu defa" dediği, Görüşme içeriğinde Mehmet Şener Eruygur’un Sevgi Erenerol’un kilisesinde düzenlenen sanık Veli Küçük’ün de katıldığı gizli toplantılara iştirak ettiği” yer alıyor. 
Vakit, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un talimatı ile, vakit namazı kılanlar ve Cuma namazına gidenlerin fişlendiğini, İHL’lere gizli kameralar yerleştirilerek başörtülü öğrenci ve öğretmenlerin tespit edildiğini ve bu görüntü ve fotoğrafların medyaya servis yapıldığını ortaya çıkarmıştı.

İŞTE O BASKINLAR
Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur, 27 Ağustos 2002-26 Ağustos 2004 tarihleri arasında Jandarma Genel Komutanlığı yaptı. Şener Eruygur, görev yaptığı dönemde, Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile birlikte çok sayıda Kur’an kursu ve camiye baskın düzenledi.
15 MAYIS 2003- Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde faaliyet gösteren bir Kur’an kursuna baskın düzenledi. 78 kız öğrenci, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, ders veren 7 kadın gözaltına alındı. 

26 MAYIS 2003- Sapanca’da; Kur’an öğretildiği gerekçesiyle Hasan Kandaz’a ait eve baskın düzenlendi. Jandarmanın yaptığı arama sonucunda; 2 adet yazı tahtası, 1 adet Arapça harfleri gösterir tombala, 6 adet Amme cüzü, 8 adet Elif Ba alfabesi, 34 adet dini içerikli teyp kasedi, 5 adet Arapça kaset, 7 adet okul çantası ve çanta içerisinde bulunan defterlere el konularak bina mühürlendi. Kandaz’ın yaptığı başvuru üzerine mühürlenen bina tekrar kullanıma açıldı. 

16 TEMMUZ 2003- Bursa Bölge Jandarma Komutanlığı’na bağlı sivil ve resmi jandarma ekipleri, Uludağ sırtlarındaki Sarıalan kamp alanında Mürsel Yıldırım’ın yazlık çadırına baskın düzenledi. Hanımların özel eşyalarının bulunduğu valizlerin bile arandığı baskınlarda, Kur’an-ı Kerim, Elif-Ba, Yasin-i Şerif ve Şifalı Bitkiler kitaplarının toplanarak el konulması dikkat çekti. Baskını, dönemin Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Levent Ersöz gerçekleştirdi. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanıyor.

31 TEMMUZ 2003- Konya’nın Sarayönü ilçesinde bir Kur’an kursuna, izinsiz açıldığı iddiasıyla jandarma tarafından baskın düzenlendi. Sarayönü beldesindeki yatılı kız Kur’an kursuna gelen jandarma yetkililerinin, 4’ü kadın 6 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. 

22 EKİM 2003- Sakarya’nın Akyazı İlçesine bağlı Altındere Beldesi’nde bulunan Kız Kur’an Kursu’na Sakarya İl Alay Komutanı Yüksel Sönmez ve Akyazı İlçe Jandarma Komutanı Garip Gümüş hakim kararı olmadan baskın yaptı. Baskında 77 yaşındaki gazi babası Mustafa Deniz gözlem altına alındı. Deniz bir gün nezarethanede kaldıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

1 ARALIK 2003- İstanbul’daki terör olayları kapsamında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un talimatıyla yaptığı operasyonla Suriye’de 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan, suçsuz oldukları belirlenince de serbest bırakılan kız öğrenciler, yargısız infaza uğradıklarını açıkladı. Suriye’nin resmi okullarında eğitim gördüklerini vurgulayan öğrenciler, “Türkiye’de okuyamadık. Suriye’de de önümüz kesildi” dediler.
Kartel gazeteleri tarafından “bombacı”, “terörist” ve “katil” olarak lanse edilen Hilmi Tuğluoğlu ve eşi Leyla Tuğluoğlu ile Mustafa Hız beraat etti. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada; örgüte yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla yargılanan Tuğluoğlu çifti ile Mustafa Hız hakkında “delil olmadığından” oybirliğiyle beraat kararı verildi.

12 ŞUBAT 2004- Niğde’de izinsiz olduğu iddia edilen bir Kur’an kursunda jandarma ekiplerinin gözaltına aldığı 16 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

1 MART 2004- Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, boş bir cami katında bulunan ve “Ümran Hoca’nın Avukattan Aldığı Tavsiyeler” başlıklı bir fotokopi, “delil” sayılarak; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un ihbarıyla Avukat Osman Karahan hakkında soruşturma açıldı... Orgeneral Şener Eruygur, Kur’an kurslarına yönelik operasyonlarda bazı mağdurların avukatlığını yapan Osman Karahan hakkında, hiçbir delil olmadan, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla ihbarda bulundu. 

2 MART 2004 - Niğde’de jandarma ekipleri, merkeze bağlı Koyunlu Beldesi’ndeki izinsiz faaliyet gösterdiğini iddia ettikleri Kur’an kursuna baskın düzenleyerek, arama yaptılar. 

8 TEMMUZ 2004- Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, izinsiz açıldığı iddia edilen 2 Kur’an kursuna baskın düzenledi. 37 kız öğrenci gözaltına alındı. 

21 TEMMUZ 2004- Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde, Kur’an kursuna baskın düzenlendi. Jandarma ekipleri, Huzur Kent Sitesi’nde, Y.Ş’ye ait bir eve operasyon düzenledi. Çocuklara Kur’an öğretilen evde, yaşları 6 ila 15 arasında değişen 26 çocuğun bulunduğu tespit edildi. 

Emekli Orgeneral Şener Eruygur, Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde başörtüsü yasağından dolayı Suriye’de okuyan kız öğrencileri “terörist” suçlamasıyla gözaltına aldırtmıştı. Gözaltına alınan kız öğrenciler, suçsuz oldukları belirlenince serbest bırakılmıştı.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin 572. sayfasında, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, Ergenekon sanıkları emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü Sevgi Erenerol ile Karaköy'deki Türk Ortodoks Kilisesi'nde buluştukları ve özel görüşmeler yaptığı yer alıyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.