Yerli düşmanı kafa

Yerli düşmanı kafa
28 Şubat sürecinde; Genelkurmay’ın emri ile özbeöz Anadolu sermayesi ile kurulan firmaların ürünlerinin boykot edilmesinin istendiği, bu firmaların askeri ihalelere alınmaması için talimat verildiği ortaya çıktı. Yüzlerce dış bağlantılı, yabancı ser

Ergenekon davasının 2. iddianamesinde Jitem eski Komutanı Emekli Albay Atilla Uğur’da ele geçirilen CD’lerde yer alan bilgiler, Anadolu sermayeli alışveriş merkezlerinin “irtica paranoyası” ile fişlendiğini ortaya çıkardı. CD’lerde yer alan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın “Batı Harekât Konsepti” başlıklı yayınladığı emir ile söz konusu firmaların sadece fişlenmediği, aynı zamanda askeri personele bu firmalardan alışveriş yapma yasağı getirildiği de anlaşıldı. Öte yandan aynı firmaların askeri ihalelere de sokulmamasının istendiği belgelendi. Emir yazısının “uyarılar” kısmında ise, söz konusu firmaların titizlikle incelenmesi ve takip edilmesi isteniyor.

KİMLER İLE MÜCADELE ETMİŞLER
Arşiv isimli klasör içerisinde; şirketler emri arz kartı isimli, Yazan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Şirket Kara Kuvvetleri Komutanlığı oluşturma tarihi 24.04.2002 12.31 olan Word dosyası içerisinde, “24.04.2002 İrticayla İlişkili Ticari Kuruluşlar 1. Gen. Kur. Bşk.lığı 06 Mayıs 1997 tarihinde; irticanın amacı, faaliyetleri, kaynakları ve mücadele esaslarını içeren “Batı Harekât Konsepti” başlıklı bir emir yayımlandığı ortaya çıktı.

TEK TEK FİŞLEMİŞLER VE YASAK GETİRMİŞLER
Söz konusu emrin, 2. maddesinde; “İrticai trende ivme kazandıran Kombassan, İhlas, Asya, Ülker, Yimpaş, Beğendik vb. gibi holding ve finans kuruluşları ile büyük-küçük bütün irticai ticari organların faaliyetleri dikkatle izlenecek, bu kuruluşların askeri ihalelere girmesi, Ordu Pazarları, Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Askeri Personelin bu merkezlerden alışveriş yapmaları önlenecektir” ifadesi yer alıyor.

EMİR GÜNCELLEŞTİRİLMİŞ

“5. K. K. K.lığı tarafından 21 Ocak 2002 tarihinde, Gen. Kur. Bşk.lığının 06 Mayıs 1997 tarihli ‘Batı Harekât Konsepti’ emri ile 20 Haziran 1997 tarihli ‘İslâmî Grupların Sermaye Sektörüne Yönelik Faaliyetleri’ emrinin yeniden değerlendirilerek güncelleştirilmesi teklif edilmiştir” ibaresi ile biten 1 sayfalık yazı bulunduğu da belirtiliyor.

“ANADOLU SERMAYESİNİN ÖNÜNÜ KESMEK, BÖLÜCÜLÜKTÜR”
MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır’dan ise fişlemelere ve kısıtlamalara çok ağır eleştiri geldi. Vakit’e konuşan Çakır, “28 Şubat sürecinde yapılan fişlemelerin, bazı gruplar tarafından 2002 yılında da yapıldığını görmüş olduk. Sanal kaygılar üreterek Anadolu sermayesinin önünü kesmeye yönelik bu adımlar bölücülüktür. Milli duyarlılığı en önde olan işletmelere ‘siz bizim dünyamıza ait insanlar değilsiniz. O zaman bizim düşmanımızsınız’ düşüncesiyle ambargo uygulamanın en fazla ülke ekonomisine zararı vardır. Militarist idarenin bu baskısı kabul edilir değil. Demokrasi karşıtlığının da ta kendisidir. İç barışa vurulmuş bir darbedir. Kalkınmayı yok etmeye yönelik bir çalışmadır. Kimse bizleri kamplara bölemez” dedi.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.