Yıllarca savaştı sonunda muhtaç kaldı

Yıllarca savaştı sonunda muhtaç kaldı
Ömrünü İslami değerlerle savaşarak geçiren, çocukların Kur'an Kursları yerine bale kurslarına gitmesi için baskı uygulayan, açıkça başörtüsü düşmanlığı yapan ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın evine 12. dalga kapsamında yapılan baskın inanılm

Evinde saatler süren aramaların ardından pencereye çıkarak kendisini bekleyenlere ve basın mensuplarına seslenen Saylan'ın görüntüsü görenleri hayrete düşürdü çünkü başı örtülüydü.

Gruplar halinde basın mensuplarını evine alarak tek tek açıklama yapan Saylan, içeride de aynı başörtüsüyle objektiflere poz verdi.

Yıllarca örtü karşıtlığı yapan Saylan'ın başını örtmüş olması, "Sonunda muhtaç kaldı" yorumlarına neden oldu.

Uzun süredir kemoterapi gören Saylan'ın bu şekilde de olsa başını örtmesi ve konuşmasını İnşallah diyerek tamamlaması akıllarda ayrıntı olarak kaldı.

Saylan çağrısında AKP hakkında yeni bir dava açılabilmesi için başsavcılığa vakit geçirmeksizin yeni deliller toplanması çağrısında bulmuştu. İlk delil olarak da Konya'da yıkılan yurt binası olayından başlanması gerektiğini belirtmişti.

İşte Saylan'dan inciler: "Anayasa Mahkemesi'nin, odak olduğu gerekçesiyle AKP'ye verdiği ceza eğer hala doğru değerlendirilemez ve halkımıza meydan okuma ve bildiğini, işine geleni kimselere danışmadan ya da salt yandaşlarla kafa kafaya vererek yapma alışkanlığından uzaklaşılamazsa, ülkede ve halkın çoğunda yaratılan huzursuzluk ve güvensizlik azalmayacak, aksine artacaktır."

AKP hakkında açılan kapatma davası hakkında: "Bütün bu odak olma olaylarından sonra, halk olarak hepimize düşen görev, rejim karşıtı tüm irili ufaklı olayları belgeleyip ilgililere sunmak ve ardını aramaktır. Hukuk bir üstyapı değil bir altyapıdır, unutmayalım ve ona güvenelim. İsterseniz işe ruhsatsız Kuran kursundaki 18 kızımızın başına gelenleri halkça sorgulayarak başlayalım, ne dersiniz?!"


Başörtüsü hakkındaki görüşleri; "Yurtdışında, kapalı kızların üniversitelere gideceğini öğrendik. Bu Türkiye için büyük bir ayıptır. Biz onca yıldır orada hep övgü alırdık. Ülkemiz hep övülürdü. Atatürk övülürdü, laik sistemimiz övülürdü. Ama bu kez Amerikalısından tutun Japon'una kadar herkes 'Türkiye nereye gidiyor' diye sordu. Ben de onlara 'siz rahat olun, biz kadınlar olarak bu anayasa değişikliğine izin vermeyeceğiz' dedim. Demokrasi bu mudur? Herkes üniversiteye gidebilir mi? Kurallarımız yok mu? Çok önemli bir aşamadan geçiyoruz. MHP'nin payandalığını ise hiç affetmiyorum."

"Bu çocukların arka bahçe olarak kullanılması zorumuza gidiyor. Bunun için sonuna kadar savaşacağız. Bu savaş demokratik yollarla olacak."

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.