Peres ağzındaki baklayı çıkardı!

Peres ağzındaki baklayı çıkardı!
Filistin topraklarındaki şiddet ve işgal politikasını sürdüren İsrail, bu politikalarını devam ettirebilmek için İslam dünyasında bir Sünni-Şii çatışması bekliyor. Başını Suudi Arabistan ve Mısır’ın çektiği Sünni Arap ülkelerinin Şii İran’a ka

MISIR GAZETESİ: NASRALLAH İSRAİL'DEN DAHA KÖTÜ

BAŞ HAHAMI KABUL ETTİ

İsrail Baş hahamı Yona Metzger’i kabul ettikten sonra bir açıklama yapan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Sünni ülkeler ile İran arasında bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu öne sürdü. “Ortadoğu’da Sünni Araplar ile bu bölgeyi ele geçirmek isteyen İran arasında bir çatışma kaçınılmaz” diyen Peres, “Er ya da geç, dünya İran’ın Ortadoğu’yu kontrol etmek istediğini görecektir” ifadelerinde bulundu.

MISIR OPERASYONUNDAN SONRA YAPTI
Peres’in bu açıklamaları, Mısır’ın, eylem yapmak için komplo kurdukları gerekçesiyle Hizbullah üyesi olduğu iddia edilen bir grubu tutuklamasından sonra gelmesi dikkat çekti. Mısır, tutuklananların Hizbullah üyesi olduğunu ve İsraillilere yönelik eylem yapma hazırlığında olduğunu iddia ederken, ülke basınında yer alan haber ve yorumlarda da Hizbullah ve İran sert şekilde eleştirilmişti. 

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.