Yahudilerden Obama’ya tehdit!

Yahudilerden Obama’ya tehdit!
Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni Başkanı Barack Hüseyin Obama ve ülkedeki Yahudi gruplar arasındaki ‘Soğuk Savaş’a eski Başkan George Bush’un Cumhuriyetçi Partisi’nin üst düzey Yahudi liderleri de katıldı.

Obama yönetiminin gelecek hafta İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler’in öncülüğünde başlayacak olan ‘Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Konferansı’na katılıp katılmayacağı konusunda henüz karar vermemesi Cumhuriyetçi Yahudileri kızdırdı. Cumhuriyetçi Yahudiler Koalisyonu yaptığı açıklamada, Obama’ya “Bu tahmin oyununa son vererek artık bu konferansa katılmayacağınıza dair verdiğiniz sözü yerine getirin” çağrısı yaptı.

YAHUDİLER BASTIRINCA ‘KATILMAYACAĞIM’ DEMİŞTİ
Başa geldikten sonra Cenevre’deki toplantıya katılacağını ancak Yahudi örgütlerinin baskısıyla ‘Sonuç bildirgesinde İsrail karşıtı ifadeler çıkarılmadığı sürece konferansa katılım olmayacak” açıklaması yapan Obama yönetiminin fikir değiştirdiği ve konferansa katılmayı düşündüğü iddia edilmişti. İlki 2001 yılında Güney Afrika’nın Durban kentinde yapılan ve İsrail’in ırkçı ve ayrımcı devlet olarak nitelendirilmesinden sonra ABD, Kanada ve İsrail’in terk ettiği konferansın ikincisi önümüzdeki hafta Cenevre’de başlıyor. Durban 2 olarak da adlandırılan ve BM’nin öncülüğünde yapılan konferansta, İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı işgal ve soykırım nedeniyle sert şekilde eleştirilmesi bekleniyor. 

OBAMA YÖNETİMİ TEREDDÜTLÜ
Konferansa şu ana kadar başta İsrail olmak üzere, Kanada ve İtalya resmi açıklamalarla katılmayacaklarını bildirirken, ABD yönetiminin katılıp katılmama konusunda tereddüt yaşadığı belirtiliyor. ABD yönetiminin yaşadığı bu tereddüt karşısında bir açıklama yapan Amerikan Cumhuriyetçi Yahudiler Koalisyonu, Obama’nın yaşadığı bu tereddüdün çok rahatsız edici olduğunu bildirerek, “Durban 2 Konferansı, 2001’deki konferans gibi İsrail, Batı ve Yahudi karşıtı bir platform olacaktır. Bizler, Başkan Obama’dan çok çabuk ve tereddüt etmeden konferansa katılmayacağını açıklamasını bekliyoruz” dedi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.