"Sayın Öcalan'ı muhatap almak zorundasınız"

"Sayın Öcalan'ı muhatap almak zorundasınız"
Londra'da bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Kuzey Londra'da bulunan Haringey Kürt Toplum Merkezi'ni ziyaret etti. Burada toplanan binin üzerinde Kürk kökenli dinleyiciye seslenen Ahmet Türk, "Sayın Öcalan Türkiye'de ba

Ergenekon'a yönelik 12. dalga operasyonunu ima eden Ahmet Türk, değerli arkadaşlarının göz altına alındığını söyledi. Türkiye'nin geçmişe oranla daha kapalı ve antidemokratik bir yapıya büründüğünü ileri süren DTP'li Türk, şöyle konuştu: "Avrupalı bazı ülkeler Türkiye'nin değiştiğini ve demokratikleştiiğini söylüyor. Bugünkü Türkiye geçmişe oranla daha kapalı, daha milliyetçi ve daha inkârcı bir yaklaşım içindedir. Ben sıkıyönetim dönemlerini yaşadım. Kürtlerden korkmayın. Bu mücadelenden korkmayın. Demokratik siyaset güçlendikçe barışçıl sürecin önü açılır dedik. Ama tahammül edemediler, hazmedemediler ve yerel seçimlerden hemen sonra operasyonlar başladı ve gerçekten çok değerli arkadaşlarımız hemen gözaltına alındı. Bu arkaşalarımızın hepsi tutuklandı."

"Ergenekon'un işlediği faili meçhuller ortaya çıkarsa Türkiye sarsılır"

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Ergenekon terör örgütü ile ilgili konuşmasında son dönemde bu örgütü mağdur göstermeye yönelik bir anlayışın ortaya çıktığını iddia etti. Devletin çeteleri ortaya çıkarma görüntüsü verdiğini ancak yetersiz olduğunu öne süren Türk, şöyle devam etti: "Bir taraftan çeteler çıkıyor, Ergenekonlar çıkıyor. Bugün Ergenekon'u mağdur göstermeye yönelik bir anlayış çıkıyor. Oysa biz ilk günden itibaren söyledik. Biz Ergenekon'u çok iyi tanıyoruz. 15 bin faili meçhul var. Biz bu isimleri tek tek biliyoruz. Ergenekon'u farklı göstermeyin dedik. Bu çeteler iktidarı hedef alacak noktaya geldiğinde operasyonlar başladı. Bu çetelerin örgütlendiği yer Kürk coğrafyasıdır. Binlerce belge ve delil var. Eğer gerçekten çeteleri ortaya çıkarmaya yönelik bir düşünceniz varsa Fırat'ın doğusuna gidin dedik. Evlatlarını ve babalarını kaybedenler dilekçe verip bu davaya müdahil olmak isteyenler oldu ancak kabul edilmedi. Bugün Ergenekon'u sulandırarak farklı bir yöne çekmek isteyenler var. Çünkü bu faili meçhuller ortaya çıkınca Türkiye sarsılacak. Ben inanıyorum ki Türk halkı da haykırışımızı çok iyi anlayacak. Bugün Ergenekoncuların tepkilerini azaltmak için demokratik siyasette kararlı olan partimize yönelmeye başladılar."

DTP'li Türk, Ergenekon davasıyla ilgili devam ettiği konuşmasında asit kuyularının araştırılmasında dürüst davranılmadığını söyledi. Türk, "Halkımız kuyuların açılmasını talep ediyor. Zaman zaman bunlar yapılıyor ancak bu kuyuların açılması için bugün karar alınıyor, 15 gün sonra o kuyulara gidiliyor. Dürüstçe bir yaklaşım yok. Faili meçhul cinayetleri örtbas etmeye yönelik bir anlayışın devreye girdiğini görüyoruz." dedi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.