Hem beslenmiş, hem de küfretmiş!

Hem beslenmiş, hem de küfretmiş!
Tuncay Özkan’dan CHP ve Deniz Baykal’a ağır hakaretler

Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Tuncay Özkan’ın, Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı Deniz Baykal’a ağır küfürler ettiği ortaya çıktı. 

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede, Tuncay Özkan’ın, Deniz Baykal’ın kendisini CHP kurultayına almamasına tepki göstererek, “B... böceği gibi iyice kapanıyorlar, iyice nasıl korkuyorlar böyle. İ... beni şeye sokmucak aklı sıra kurultaya. Ben de ona ananın a....... kadar yolun var dicem” dediği yer alıyor.

TUNCAY ÖZKAN’IN AĞIR HAKARETLERİ İDDİANAMEDE!

İddianamede; 24 Şubat 2008 günü saat: 23.35’te, Kanaltürk’ün eski sahibi Tuncay Özkan’ın, Muğla Biz Kaç Kişiyiz Derneği Başkanı İrfan P.’nin aramasıyla yapılan görüşmenin devamında, Cumhuriyet Halk Partisi’ne küfür ettiği ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisini Kurultay’a almayacağını söylemesine karşılık, “..... bu CHP a....... koyduklarım. B... böceği gibi iyice kapanıyorlar, iyice nasıl korkuyorlar böyle. İ... beni şeye sokmucak aklı sıra kurultaya. Ben de ona ananın a....... kadar yolun var dicem. 
Şunların yüreğine iyice korku salmak lazım. Sen bu işi bir örgütle,..., Böyle bir CHP’ye olan bu parti kurma çalışması başlattı bunlar beni almıcaklar diyor de,..., Bu işi biraz körükle” dediği, İrfan P.’nin de “Tamam abi anladım ne demek istediğini,..., ...bizim buralar zaten hazır” dediği yer alıyor.
Tuncay Özkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Müdürlüğü’nde verdiği ifadede İrfan P.’nın Muğla’da Biz Kaç Kişiyiz Derneği Başkanı olduğunu, telefon görüşmesini hatırlamadığını söylemiş.

DENİZ BAYKAL’DAN ÖZÜR DİLEDİ

Tuncay Özkan, söz konusu telefon görüşmelerinin Ergenekon 2. iddianamesinde yer almasının ardından tutuklu bulunduğu Silivri 4 No’lu Cezaevi F/7 hücresinden açıklama yaptı. Özkan, küfürlü açıklamalarından dolayı Deniz Baykal’dan özür diledi.

Tuncay Özkan, özellikle küfür içeren konuşmaları silmeleri için avukatı Ahmet Çörtoğlu’nun da çok çabaladığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“(...) Bula bula telefon dinleme sapıklığının küfürlerini ve siyaset yapma isteğimi suç diye yazdılar. 
(...) Seçme küfürlü konuşmalar iddianameye konuldu. Amaç belli. 
(...) Küfürlerle ilgili ifadelerimde açıklamamı okuyacaksınız zaten. 
Ama buradan bir peşin özrü, ki çıkar çıkmaz kendisini de ziyaret ederek yüz yüze ileteceğim Sayın Deniz Baykal’a borç biliyorum. 
Kendisi bana ısrarla milletvekili olmam gerektiğini söylerken, bir siyasi öngörü adamı olduğunu da ortaya koymuş. Buradan Deniz Bey’e sesleniyorum: Kötü söz sahibine aittir. Sizi bir büyüğüm olarak kabul ediyorum. Bu siyasi komplonun amaçlarından biri, sizi ve CHP’yi yıpratmak. Malzeme bulamayacakları bu nafile çabada anlık kızgınlık ve boşboğazlıkla, özel konuşmalarım sırasında geçen kötü sözlerim için, sizden ve kamuoyundan özür dilerim. 
Bunları iddianameye koyarak suç işleyenler hakkında derhal yasal yollara başvuracağım. 
Bu tür yasa dışılıkla Deniz Baykal’ı, Tuncay Özkan’ı ve diğer kişileri küçük düşüreceklerini sananlara, bundan bir zavallı sonuç, seçim etkisi bekleyenlere Tuncay Özkan’ı sevenler, Deniz Baykal’ı sevenler gereken yanıtı sandıkta vereceklerdir. 
(...)
Küfür yürek yelpazesiymiş. İktidar olmak Türkiye’nin kurtuluşu. 
İktidarımızda Türkiye’yi bu ayıptan kurtaracağız.”

CHP, TUNCAY ÖZKAN’I BESLEMİŞTİ

CHP, Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu Kanaltürk televizyonuna 3 milyon dolar para aktardığı yönündeki iddiaları doğrulamış, ancak bu paranın 'hibe' değil 'avans' olarak verildiğini ileri sürmüştü. Kasım 2006'da ADD'nin Ankara'da düzenlediği mitingde CHP otobüsünün üzerinden konuşan Özkan, daha sonraki bir panelde, "Kanalım CHP'nin emrinde" demişti. Kanaltürk, CHP'nin haftalık grup toplantılarını da canlı yayınlıyordu. 

DENİZ BAYKAL, TUNCAY ÖZKAN EKİBİNİ TASFİYE ETTİ

CHP 32. Kurultayı’nda parti yönetimine girmesi beklenen Tuncay Özkan, kurultay salonuna bile basın kartını göstererek girebilmişti. 
Özkan'ın Kanaltürk'ün satışı sürecinde CHP lideri Deniz Baykal'la ipleri koparmasının ardından partide tasfiye operasyonları da başladı. ‘bizkaçkişiyiz’ hareketinin Genel Sekreteri olan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Evrim Baykara ve ‘bizkaçkişiyiz’ hareketinin İzmir Gençlik Kolları Başkanlığı’nı yapan CHP Gençlik Kolları Konak İlçe Başkanı Berk Hızlıateş görevden alınmıştı. 
Son olarak da ‘bizkaçkişiyiz’ hareketinin il yönetiminde görev yapan CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Emre Aykut'un 13 kişilik yönetimi, 8 kişinin istifasıyla düşürülmüştü.

KENAN KIRAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.