Gel de bu CHP ile uzlaş!

Gel de bu CHP ile uzlaş!
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AK Parti ile uzlaşarak Anayasa'da hiçbir değişiklik yapılamayacağını söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret etmesinin ardından, Anayasa değişikliği tartışmalarının tekrar gündeme geldiğini belirtti. 

Okay, ''milletvekillerinin görev süresinin 4 yıl mı 5 yıl mı; cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl mı 7 yıl mı'' olduğu tartışmaları yapıldığını ifade ederek, Türkiye'nin gerçek gündemi olan ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğun üzerini örtmek için Anayasa değişikliği tartışması yaratıldığını ileri sürdü. 

Kamu hukuku ile statü hukukuna ilişkin düzenlemelerde, değişiklik eğer önceki statüyü korumuyorsa, yapıldığı andan itibaren geçerli olacağını bildiren Okay, şöyle konuştu: 

''Düzenlemede, milletvekili görev süresinin 4 yıl, cumhurbaşkanı görev süresinin 5 yıl olduğu ifade edildi. Geleceğe ilişkin düzenlemeler, düzenleme yapıldığı tarihten itibaren yürürlüğe girer. Yapılan düzenleme, Anayasaya aykırı mı, değil mi? Bu düzenlemenin Anayasaya aykırılığı da söz konusu değil. Bu durumda, referandumla kabul edilen değişikliğe göre milletvekilliği süresi 4 yıl, cumhurbaşkanlığı süresi 5 yıldır. Nitekim bu, kimi hukukçular tarafından da kabul gören görüştür.'' 

Okay, bu konuda tartışılacak bir husus olmadığını, milletvekili ve cumhurbaşkanı görev sürelerinin belirlendiğini söyledi. 

Bir gazetecinin, ''Siz, 'Cumhurbaşkanı ile milletvekili görev süreleri belirlendi, tartışılacak bir şey yok' dediniz. İktidar partisi kapınızı çaldığında yanıtınız bu şekilde mi olacak?'' sorusu üzerine Okay, ''Çok doğal ki görüşmeler yapılabilir'' diyerek, bu görüşmelerin yapılmış olmasının, bir uzlaşmanın sağlanacağı anlamını taşımayacağını bildirdi.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.