‘Vakit ipliğimizi pazara çıkardı’

‘Vakit ipliğimizi pazara çıkardı’
Millet iradesini hiçe sayıp ‘bu ülkede bizim dediğimiz olur’ diyen kimi çevrelerin yaptıkları ahlaksızlıklar karşısında yılmadan mücadele eden Vakit’in sergilediği dik duruşun Ergenekoncuların gözünü korkuttuğu, yaptıkları telefon görüşm

Murat Alan'ın haberi...

Maya dergisinin sahibi Ünal Yaltırık’ın Maya dergisinin provakatif yayınlarına dikkat çeken Vakit gazetesiyle ilgili Ergenekon sanığı emekli Org. Şener Eruygur’u aradığı ve Eruygur’a ‘Vakit bilhassa siz ve ben olmak üzere hepimizinn ipliğini pazara çıkarmış, yazmadığını bırakmamış’ dediği belirlendi.

HABERDEN ALTI GÜN SONRA ŞENER ERUYGUR’U ARAMIŞ 
Ergenekon soruşturmasının 2. iddianamesinde yer alan iletişim tespit tutanağına göre Vakit gazetesinin Maya dergisi ile ilgili yaptığı haberden 6 gün sonra yani 16.04.2008 tarihinde, Ünal Yaltırık’ın emekli Org. Şener Eruygur’u arayarak Vakit’teki haberle ilgili “10 Nisan tarihli Vakit gazetesinde ‘Mayadan mayasızlık’ diye birinci sayfadan başlamış, bizim geçen sayıdaki kapak dahil, bilhassa siz ve ben olmaz üzere hepimizin ipliğini pazara çıkarmış, yazmadığı bırakmamış...” dediği belirtildi. 

“BÜTÜN KALELER ZAPTEDİLDİ.. TSK MI DEDİNİZ? BİLMEM... ORTALIKTA PEK GÖZÜKMÜYORLAR”
Hakkında soruşturma açılan Ergenekon Silahlı Terör Örgütü sanığı emekli Org. Şener Eruygur’un da yazarı olduğu Maya dergisi, 2008 Nisan sayısında “bütün kalelerin AK Parti iktidarı tarafından zapt edildiğini” ileri sürüp, TSK’yı siyasete müdahale etmemekle eleştirmiş, “TSK mı dediniz? Bilmem... Ortalıkta pek gözükmüyorlar. Herhalde Cumhuriyeti koruma ve kollamakla meşguller. Onlara da helâl olsun...” şeklinde provakatif bir haber çalışması yapmıştı. 

BAŞÖRTÜLÜ EŞLERE HAKARET: GÖRGÜSÜZLER!
Dergide yer alan yazıda, Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, bakanların, milletvekillerinin başörtülü eşleri aşağılanmış, “görgüsüzlükle” suçlanarak “Türban giderek devletin resmi giysisi haline geliyor... Hayatlarında ancak komşu ziyareti yapmasını bilen yöneticilerin sıkmabaş eşleri o halleriyle hiçbir şeyden geri kalmıyor, dünyayı dolaşıyorlar” denmişti. 

Bu arada derginin yazar kadrosundan Şener Eruygur’un isminin çıkartılması dikkat çekerken, halen Çetin Doğan, İlker Güven gibi emekli paşaların, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden’in dergi kadrosunda bulunduğu belirtildi.

MURAT ALAN/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.