İşte ABD'nin günah galerisi!

İşte ABD'nin günah galerisi!
ABD Başkanı Barack Obama’nın sadece sözde Ermeni soykırımı iddialarını gündeme getirmesine tepkiler büyüyor. Türk kamuoyu Obama’ya seslendi: “Dönüp kendi geçmişine bak, katlettiğiniz Kızılderilileri hatırla.”

Ali Eyvaz-İsmail Uğur'un haberi...

Göreve gelir gelmez “Dünyada geçmişteki ve günümüzdeki bütün katliamlar artık gizlenmeyecek, mağdurların feryadı duyulacak” mesajını veren ABD Başkanı Barack Obama’nın sadece sözde Ermeni soykırımı iddialarını gündeme getirmesi, Türkiye’de büyük tepkilere sebep oldu. Türk kamuoyu Obama’ya katledilen Kızılderililer için neden Amerikan mahkemelerinin tazminat uygulamasına gitmediğini ve Kızılderililerin gaspedilmiş topraklarına iade taleplerinin neden yerine getirilmediğini soruyor. Ayrıca Obama’ya, ABD yönetimlerinin Latin Amerika ülkelerinde, Japonya’da ve Afrika’da yaptığı katliamlar ile 1991 yılında Ortadoğu’ya yönelik başlattığı işgal sürecinde katlettiği milyonlarca insanla ilgili bugüne kadar hiçbir somut adım atmadığı hatırlatılıyor. 

“DÖNÜP KENDİNİZE BİR BAKIN”
Dış politika uzmanları, sözde Ermeni soykırımını tanıma girişimlerini ve Amerika’nın bu konudaki tutumunu Vakit’e değerlendirdi. Sözde Ermeni soykırımı meselesinin artık tarihsel bir konu olmaktan çıkartıldığını vurgulayan uzmanlar, bu konunun Türkiye’ye karşı bir şantaj unsuru olarak kullanıldığını belirterek, “Bu sorunun tek çözümü; cazibesi ve caydırıcılığı olan güçlü bir ülke konumuna gelmektir” dediler.
Uzmanlar ayrıca ABD ve Avrupa’ya “dönüp kendi kirli geçmişinize bakın” çağrısında bulundular. 
Emekli Büyükelçi İnal Batu:“Amerika’nın her yıl gündeme getirdiği Ermeni konusu Türkiye’ye karşı yapılan açık bir şantajdır. Biz bu kadar pimpiriklenmesek, olayı bu kadar abartmasak şantaj olarak kullanamayacaklar.” 
Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. İdris Bal: “Bu tür sorunlar ancak Türkiye’nin cazibesi ve gücü oranında çözülebilir. Cazibesi ve caydırıcılığı olan güçlü bir ülke olmak da ancak devlet-millet kaynaşmasıyla sağlanır.”
Dış Politika Uzmanı eski Milletvekili Kamran İnan: “Soykırım şantajı Haçlı Seferleri’nin siyasal versiyonudur. ‘Soykırım denmesini nasıl önleriz’ korkusuyla hareket etmek yanlış olur. Güçlü olabilirsek bu politikalarını sürdüremezler.”

SOYKIRIMLA DOLU GEÇMİŞİNİZE BAKIN
Karman İnan ayrıca, ABD’nin ve Avrupa’nın yaptığı katliamların hiçbir şekilde görülmediğini belirterek, “Fransızlar zamanında 1,5 milyon Cezayirliyi katletti. Hristiyan Avrupalıların geçmişlerinde, Osmanlı’nın yaptıklarını iddia ettikleri katliamların 10 misli var. Amerikalıların Kızılderili soykırım var. Bunlarla ilgili ne yaptınız?” diye sordu. 

25 MİLYON KIZILDERİLİ KATLEDİLDİ 
Kristof Kolomb 1492’de Amerika’ya ayak bastığında 27 milyon olan Kızılderili nüfusu, 1892’de 1.5 milyona düştü. 20. yüzyılın başında Kızılderili nüfusunun yüzde 95’inin katledildiği gazete ilanlarında iftihar olarak yayınlanıyordu. 24 Eylül 1863 tarihli Winona Dayly Republican gazetesindeki ilanda; “getirilen her ölü Kızılderili için 200 dolar ödül” vaad ediliyordu. ABD Başkanı Roosevelt, gazetelerde yayınlanan demeçlerinde “En iyi yerli, ölü yerlidir” diyordu. Bugün yapılan araştırmalara göre, eğer Kızılderililer yok edilmeseydi, Amerika’daki nüfusları Avrupa nüfusunun bir buçuk katı kadar olacaktı. ABD’de 25 milyon Kızılderilinin katledildiği tahmin ediliyor. 

İŞTE ABD’NİN 100 YILLIK GÜNAH GALERİSİ 
1898’de Meksika ABD tarafından işgal edildi, aynı yıl Küba’ya girildi ve her iki ülkede bir yılda 30 bin kişi katledildi. 
1921’de ABD Nikaragua’yı işgal etti. 1945’te Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine ABD güçleri tarafından atom bombası atıldı ve 350 bin kişi katledildi. 
1950-53 tarihlerinde Kore’yi işgal etti ve yüzbinlerce Koreli katledildi. 
1950-59 tarihlerinde Küba’da ABD güçleri tarafından 60 bin kişi katledildi. 
1965 yılında Endonezya’da ABD’nin çıkardığı karışıklıklar nedeniyle 1 milyon insan hayatını kaybetti. 
Aynı yıl Dominik’te ABD paraşütçüleri tarafından 10 bin kişi katledildi. 
1975 yılında ABD Vietnam’dan çıktığında geride 170 bin ölü, 80 bin de sakat Vietnamlı bıraktı. 
1970-75 tarihlerinde Kamboçya ve Laos’ta 1 milyon kişi ABD tarafından katledildi. 1973’te Şili’de CIA darbesi ile 30 bin kişi katledildi. Aynı yıl Arjantin’de 30 bine yakın insan katledildi. 
1983 yılında Lübnan’da 14 bin Amerikan deniz piyadesi binlerce Lübnanlıyı katletti. Aynı yıl 6. Filo Lübnan’ı günlerce bombaladı. Yine aynı yıl Grenada’yı işgal eden ABD, burada 2 bin kişiyi katletti. 
1986’da Libya’yı bombalayan ABD birlikleri, bine yakın sivili katletti ve bu ülkeye yıllardır ambargo uyguluyor. 
1989’da Panama’ya asker çıkaran ABD, 5 bin Panamalıyı öldürdü. 1991’de Irak’a saldıran ABD, bu savaşta 100 bin Iraklıyı katletti. 
2001 yılında ikiz kulelere yapılan saldırıyı bahane eden ABD, İslam coğrafyasına karşı Haçlı Seferi başlattığını ilan ederek, Afganistan’ı işgal etti ve on binlerce Afganlıyı katletti. 
Aynı plan çerçevesinde 2003 yılında Irak’ı işgal eden ABD, bu güne kadar Irak’ta 1 milyon 250 bin civarında Iraklıyı katletti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.